ALERTA METEO IMEDIATA: Cod galben de furtuni în 26 de județe! Zonele afectate

Chiar dacă ne aflăm în toiul verii, perioadă în care ar trebui să avem parte de temperaturi caniculare, Administrația Națională de Meteorologie nu vine cu vești tocmai bune, mai ales că specialiștii au emis un nou cod galben de vreme extremă, valabil până în această seară,

la orele 23:00. Avertizarea vizează cea mai mare parte a teritoriului, în nu mai puțin de 26 județe fiind semnalate fenomene extreme.

Cod galben de furtuni în cea mai mare parte a țării

Mai concret, reprezentanții ANM anunță că, începând din dimineața zilei de joi, în zonele de deal și de munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și pe arii restrânse în Oltenia trebuie să ne așteptăm la perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Este vorba despre averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, căderi de grindină.

În ceea ce privește cantitiățile de apă, acestea vor depăși 20-25 litri pe metru pătrat, în unele zone putând atinge valori

de până la 50 de litri pe metru pătrat. Prin urmare, hidrologii au emis la rândul lor o avertizare de inundații pentru majoritatea regiunilor țării.

Loading...

Zonele vizate de fenomene extreme

În ceea ce privește județele aflate sub incidența codului galben de furtuni, ploi torențiale și, pe alocuri, căderi de grindină, printre acestea se numără Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad,

Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea. Nu este exclus ca fenomenele extreme să se manifeste și în restul teritoriului, însă doar pe arii restrânse.

Totodată, meteorologii anunță că vor reveni cu actualizări, pe măsură ce situația va impune acest lucru, mai ales

că este de așteptat ca disconfortul termic să continue și în următoarele zile, valorile termice urmând să scadă sub pragul normal pentru această perioadă.

Loading...