mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f România se închide oraş cu oraş, după modelul Sibiu.Se pregăteşte carantină de luni: mall-urile vor fi închise, circulaţia doar pe baza adeverinţei de serviciu sau a declaraţiei pe proprie răspundere. Anunţul a fost făcut de Arafat – Stirile zilei

România se închide oraş cu oraş, după modelul Sibiu.Se pregăteşte carantină de luni: mall-urile vor fi închise, circulaţia doar pe baza adeverinţei de serviciu sau a declaraţiei pe proprie răspundere. Anunţul a fost făcut de Arafat


Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia după ce incidenţa cazurilor COVID-19 la mia de locuitori se apropie de 10. Şeful DSU a explicat că deşi “situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu”, deocamdată DSP Alba nu a propus carantinarea oraşului.

Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia. „Situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu„, a spus şeful DSU Raed Arafat, după o ședință la sediul Prefecturii Alba.Deocamdată, Alba-Iulia scapă de carantină pentru că DSP nu a propus încă această măsură către INSP, a explicat Arafat.

Ni s-a prezentat situația, care este una serioasă. Există o incidență mare la nivelul municipiului Alba Iulia, depășește 9 la mie, se apropie de 10 la mie, la nivelul localității Sebeș și Blaj, unde sunt cifrele mari.

Va rămâne Comitetul pentru Situații de Urgență să discute măsurile și ce vor propune. La acest moment noi nu putem să luăm măsuri pentru că nu s-a luat conform legii, nu s-au propus din partea DSP-ului măsuri de carantinare de exemplu, ca să ajungă la INSP, să avizeze să ajungă la comitetul județean. La Sibiu de exemplu, acest lucru era deja făcut aici nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *