mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Când revine omenirea la normal. Anunțul făcut de creatorul vaccinului anti-covid – Stirile zilei
Când revine omenirea la normal. Anunțul făcut de creatorul vaccinului anti-covid

Când revine omenirea la normal. Anunțul făcut de creatorul vaccinului anti-covid

Compania Pfizer anunța, în urmă cu o săptămână, că au avut succes în devzoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Creatorul vaccinului Pfizer este de părre că viața ar putea reveni la normal până iarna viitoare. 

Când va reveni omenirea la normal

Pfizer și BioNTech au declarat că vaccinul lor s-a arătat eficient în proporție de 90%, motiv pentru care este optimist în ceea ce privește revenirea la normal a vieții oamenilor. Noul vaccin a fost dezvoltat pentru prevenirea infecțiilor cu COVID-19 în rândul celor fără dovezi ale infecției cu noul coronavirus. Numele lui Ugur Sahin era necunoscut, până la apariția vaccinului.

Însă, acesta a devenit cunsocut pentru speanța existenței unei vindecări și pentru crearea unui vaccin anti-covid.

Unul dintre creatorii vaccinului potențial pentru tratarea coronavirusului este de părrere că viața de zi cu ci poate reveni la normal până iarna viitoare. Pofesorul Ugur Sahin, este cofondator și director executiv al BioNTech. Acesta a sugerat, dea semenea, că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului și va rezulta o reducere dramatică a numărului de cazuri raportate.

Cât de eficient este vaccinul

Până în prezent, 43.500 de persoane au luat parte la teste. Astfel, eficacitatea vaccinuluia  fost semnificativ mai mare decât se așteptau oamenii de știință. Președintele și CEO-ul Pfizer, dr. Albert Bourla a declarat, astfel, dezvoltarea.  „O zi minunată pentru știință și umanitate”.

Însă Ugur Sahin este de părere că mai sunt câteva provocări până când vaccinul av putea fi lansat. Vestea existenței acestui vaccin a ridicat așteptările că vaccinul ar putea fi livrat chiar înainte de sfârșitul acestui an. Mai mult, specialistul este de părere că acest vaccin ar putea să contribuie la stoparea pandemiei de coronavirus. Pandemia a luat până în acest moment, 1,31 milioane  de vieți în întreaga lume.

,,Iarna asta va fi grea. Deci, nu vom avea un impact mare asupra numărului de infecții cu vaccinul nostru în această iarnă. Vom începe să livrăm vaccinul la sfârșitul acestui an, începând de anul viitor. Scopul nostru este de a livra peste 300 de milioane de doze de vaccin. Și asta până în aprilie anul viitor, ceea ce ne-ar permite să începem deja să avem un impact. ”, a declarat Ugur Sahin duminică într-o emisiune de la BBC.

Specialistul mai este de părere că nu este nevoie doar de un vaccin bun, ci și de anumiți factori care să fie prielnici pentru o reușită a vaccinului.  Specialistul este de părere că este ,,absolut  esențial să se finalizeze imunizările înainte de toamna viitoare”, astfel încât, spune specialistul, să putem avea o iarnă normală anul viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *