mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Romania, in Doliu. Din pacate, renumitul medic din Romania s-a stins.Drum lin printre stele ! – Stirile zilei
Romania, in Doliu. Din pacate, renumitul medic din Romania s-a stins.Drum lin printre stele !

Romania, in Doliu. Din pacate, renumitul medic din Romania s-a stins.Drum lin printre stele !

A murit renumitul medic Alexandru Oproiu, care a salvat sute de pacienți și a profesat până la vârsta de 89 de ani.

Doliu în lumea medicală

Colegiul Medicilor din România a anunțat, luni, că doctorul Alexandru Oproiu, un medic gastroenterolog celebru, a decedat. Prof. dr. Alexandru Oproiu era președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie. Medicul ar fi împlinit peste două zile vârsta de 90 de ani.

„Prof. dr. Alexandru Oproiu a reprezentat pentru generaţii întregi un mentor – atât pentru studenţii şi rezidenţii pe care i-a pregătit cu dedicare, cât şi pentru cei care i-au fost pacienţi. Cu experienţă de peste şase decenii, prof. dr. Alexandru Oproiu a scris o pagină de istorie în Gastroenterologia şi Hepatologia românească. Prof. dr. Oproiu avea 90 de ani, era preşedintele de onoare al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie. De asemenea, făcea parte din Societatea Americană de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Endoscopie Digestivă şi în Societatea Italiană de Endoscopie Digestivă”, se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor din România.

Alexandru Oproiu a fost și creatorul școlii românești de gastroenterologie.

Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a postat un mesaj pe o rețea de socializare.

”Domnul Profesor Alexandru Oproiu a plecat in Eternitate! Îi adresăm un Pios Omagiu plin de Recunoștință, pentru activitatea Medicală și Didactică!”, a scris Viorel Jinga pe Facebook.

Și jurnalistul Radu Tudor a transmis la rândul său un mesaj emoționant odată cu moartea medicului. ”Regret enorm această pierdere. După Dinu C. Giurescu, era unul din seniorii preferați ai emisiunii Punctul de întâlnire. Am doar satisfacția realizării unor emisiuni memorabile cu domnul profesor #Oproiu, Dumnezeu să-l odihnească! Mult bine a făcut!”, a scris jurnalistul Radu Tudor.

Viața medicului Alexandru Oproiu

Medicul s-a năcut pe 1 decembrie 1930, în comuna în comuna Glăvile-Piteșteana, județul Vâlcea. A absolvit în 1956 Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila – București.

Îndrăgitul doctor avea 60 de ani de experiență în sistemul ublic și privat de sănătate. Acesta a publicat un total de 162 de articole de specialitate în literatura română și 38 de articole în străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *