mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f ULTIMA ORA, s-a întâmplat inevitabilul.Este vestea tragică a momentului despre iadul de la ATI Piatra Neamț. Anunțul oficial, A MURIT – – Stirile zilei
ULTIMA ORA, s-a întâmplat inevitabilul.Este vestea tragică a momentului despre iadul de la ATI Piatra Neamț. Anunțul oficial, A MURIT –

ULTIMA ORA, s-a întâmplat inevitabilul.Este vestea tragică a momentului despre iadul de la ATI Piatra Neamț. Anunțul oficial, A MURIT –

Încă o victimă a incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț a murit astăzi. Bilanțul tragediei a ajuns la 12 morți. Pacientul a se afla la Spitalul Lețcani. 

Încă o persoană a murit în urma incendiului din Piatra Neamț

Tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț continuă și până acum. Victimele ajunse în stare gravă la spital se sting una câte una. Joi seara, un alt pacient a murit. Victima decedată este o femeie în vârstă de 68 de ani care a fost transferată la Spitalul Lețcani după tragicul incendiu.

De asemenea, miercuri, o altă femeieîn vârstă de 72 de ani, care avea multiple comorbidități, a murit în secția ATI de la Lețcani. Din cei șase pacienți transferați după incendiul din Spitalul Județean de la Piatra Neamț mai sunt internați în stare gravă doar patru, scrie Digi24.

Secția ATI funcționa fără aviz

Secția de Terapie Intensivă ar fi fost reconfigurată fără aviz. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț a confirmat că secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost reconfigurată în ziua în carea avut loc incendiul, fără să fie solicitat avizul.

Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, scrie în comunicatul DSP Neamţ.

Managerul Spitalului din Piatra Neamț a demisionat

Lucian Micu, managerul spitalului Județean din Piatra Neamț a demisionat în urma incendiului. Anunțul a fost făcut chiar de acesta, într-o postare pe rețelele de socializare.

Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon. Este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate.

Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului. În continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe. Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine.”, a spus managerul Lucian Micu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *