mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f ULTIMA ORA! Cum vor fi vaccinați românii. Klaus Iohannis a facut anunutul – Stirile zilei

ULTIMA ORA! Cum vor fi vaccinați românii. Klaus Iohannis a facut anunutul


Președintele Klaus Iohannis a oferit noi detalii despre vaccinarea anti-coronavirus care va începe în primăvara anului 2021. Șeful statului a dezvăluit, luni, în urma unei ședințe cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum se va desfășura campania de vaccinare.

Cum se vor vaccina românii

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, în urma unei ședințe cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va avea loc, în primăvara anului viitor, campania de vaccinare anti-coronavirus. Șeful statului a precizat că vaccinul se va administra etapizat populației:  la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”. De asemenea, președintele a spus că va exista un site special pentru campanie, iar vaccinul este unul sigur, informează Digi 24.

Mai mult, șeful statului a reamintit că personalul medical și persoanele cu forme severe de covidvor fi primele vaccinate.

Am discutat și despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă, ceea ce implică un efort logistic și de transport în condiții sigure, adaptate caracteristicilor noului vaccin. Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății”, a declarat Klaus Iohannis.

Vaccinare la locul de muncă și prin centre fixe și mobile

De asemenea, președintele a spus că vaccinarea se va face treptat. Ea va avea loc la locul de muncă pentru persoanele din domeniul medical, iar ”prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație”.

”Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile”, a mai explicat șeful statului.

Site anti-fakenews

Totodată, pentru a combate fake news-ul, acesta a mai precizat că va exista un site cu informații despre campania de vaccinare. Mai mult, Klaus Iohannis a spus că vaccinul care se va administra populației este unul sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *