mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Ministerul Educației, primele declarații. Copii se întorc la școala din semestrul 2? – Stirile zilei
Ministerul Educației, primele declarații. Copii se întorc la școala din semestrul 2?

Ministerul Educației, primele declarații. Copii se întorc la școala din semestrul 2?

Se vor întoarce sau nu elevii la școală, în semestrul al doilea? În urma apariției informațiilor conform cărora elevii s-ar întoarce la cursurile „față în față”, Ministerul Educației a făcut niște prezicări pe această temă.

MEC anunță că analizează posibilitatea ca elevii să revină în școli din semestrul al II-lea
Ce declară Ministerul Educatiei, în urmă zvonurilor cărora elevii se intoarc la școală din semestrul al 2-lea

„Se vor întoarce sau nu elevii la școală, în semestrul al doilea?” este întrebare care stă pe buzele tuturor elevilor, profesorilor și chiar al părinților. În urma apariției informațiilor conform cărora elevii s-ar întoarce la cursurile „față în față”, Ministerul Educației a făcut niște prezicări pe această temă.

Ministerul Educaţiei a declarat, luni, după apariția informațiilor în spațiul public, conform cărora cursurile faţă în faţă s-ar putea relua în semestrul doil, că încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

Pe 9 noimebrie au fost suspendate, pentru 30 de zile, activitățile didactice care impuneau prezența fizică în unitățile de învățământ a preșcolarilor și elevilor, în conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020.

Ministerul va analiza și stabili modalitatea de a continua activitățile educaționale preuniversitare, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, au afirmat reprezentanții MEC, potrivit News.

“Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, au declarat reprezentații MEC.

Sorin Ion, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, a anunțat pentru Edupedu.ro că speră că situația se va îmbunătăți în semestrul al doilea și că școala va face „față în față”.

Procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.545/2020.

Mec a mai precizat că în cazul dificultăților întâmpinate în procesul de predare, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar sunt obligate să asigure resurse educaționale pentru studenții care nu pot utiliza tehnologia informațională și internetul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *