mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Kaufland, anunț important pentru clienți. Ce se întâmplă cu carnea de porc din magazine — – Stirile zilei
Kaufland, anunț important pentru clienți. Ce se întâmplă cu carnea de porc din magazine —

Kaufland, anunț important pentru clienți. Ce se întâmplă cu carnea de porc din magazine —

Kaufland devine primul lanț de magazine care va pune la dispoziție cumpărătorilor Raftul românesc. Acest concept oferă posibilitatea de a alege de la raft carne de porc născut și crescut în România.

Astfel, carnea regăsită în cadrul acestui raft este carnea unei porcine nu doar crescute pe plan local, ci și născute în România, fiind 100% produs românesc. Consumatorii au oportunitatea de a alege produse românești și de a încuraja economia locală.

Raftul românesc, o premieră în retail

Un comunicat remis Agrointeligența – food-retail.agrointel.ro ne transmite faptul că Raftul românesc este o premieră pentru România. Astfel, Kaufland este singurul supermarket din țară în carnea carnea de porc oferită spre vânzare clienților provine din porci născuți, crescuți și hrăniți cu furaje românești.

Kaufland va susține un nou program menit să susțină producătorii români, numit ”Porc născut și crescut 100% în România”. Cu ajutorul programului, fermele de porci din România vor fi încurajate să atingă standardele superioare de bunăstare a animalelor.

Pesta porcină și pandemia au dus la scăderea vânzării de carne de porc în Europa

În Germania, prețul cărnii de porc este cu 40% mai mic decât în luna martie din cauza crizei de pestă porcină și a pandemiei, evenimente care au dus la scăderea numărului de vânzări. Practic, în întreaga Europă există un surplus de carne de porc, cauzat de restricțiile de export.

Germania se confruntă cu o criză a surplusului de carne de porc, iar anumite exploatații vor ajunge la faliment în curând. Acest rezultat survine în ciuda faptului că Germania exportă o cantitate enormă de carne de porc în China, însă insuficientă pentru a susține prețurile.

Din cauza restricțiilor de export impuse Germaniei, cauzate și de apariția pestei porcine în luna septembrie, exploatațiile din Danemarca sunt și ele afectate, prin scăderea vânzării de porci tineri peste graniță. Animalele erau vândute în Germania pentru a fi crescute și sacrificate.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *