ULTIMA ORA: Anunţul făcut de preşedintele Iohannis. Se va întâmpla luni, 21 decembrie

ULTIMA ORA: Anunţul făcut de preşedintele Iohannis. Se va întâmpla luni, 21 decembrie

Klaus Iohannis a declarat astăzi în urma unei declarații de presă că nu s-a decis încă alegerea noului premier. Potrivit acestuia, este nevoie de încă o rundă de consultări. 

Klaus Iohannis nu a decis cine este noul premier

Potrivit declarațiior președintelui Klaus Iohannis, în urma sedinței pentru desemnarea unui nou premier al României, nu s-a luat încă nici o decizie.

”Astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui condidat pentru a forma un nou guvern. Am primit astăzi câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, având în vedere faptul că BEC a comunicat rezultatele alegerilor parlamentare, Klaus Iohannis a declarat că va convoca noul Parlament într-o ședință.

”Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament. Intenționez să convoc noul Parlament pentru 21 decembrie. Săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament”, a declarat, luni, Klaus Iohannis.

Propunerile cu care au venit partidele politice la consultări cu președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut consultări luni, pe 14 decembrie, cu partidele parlamentare în vederea desemnării viitorului premier.

PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru șefia Executivului și un Guvern minoritar sau de uniune națională, PNL îl susține pe Florin Cîțu, USR-PLUS îl susțin pe Dacian Ciolos, AUR pe Calin Georgescu, iar liderul UDMR Kelemen Hunor a anunțat că formațiunea sa politică poate să propună două-trei persoane pentru funcția de premier, dacă negocierile între PNL, USR și UDMR eșuează.

“Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a ţinut în loc România 30 de ani, PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea în 2016, a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România. Noi am hotărât posibilii parteneri prin hotărârea Biroului Politic Naţional în mandatul pe care îl avem – USR PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor”, a transmis Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *