mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Ion Dichiseanu, la spital în stare foarte gravă. Marele actor are mari probleme respiratorii şi este intubat – Stirile zilei

Ion Dichiseanu, la spital în stare foarte gravă. Marele actor are mari probleme respiratorii şi este intubat

Ion Dichiseanu are saturația de oxigen foarte mică. În momentul în care a fost preluat de ambulanță, saturaţia era de 70, iar medicii i-au administrat oxigen.

Actorul în vârstă de 87 de ani ar avea mai multe probleme de sănătate, inclusiv afecțiuni cardiace.

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud. Este unul dintre marii actori ai României, cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic. A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), după care, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a confirmat sâmbătă că marele actor se află internat în această unitate spitalicească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *