mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Bill Gates, despre o nouă pandemie: „Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a preveni milioane de decese” – Stirile zilei
Bill Gates, despre o nouă pandemie: „Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a preveni milioane de decese”

Bill Gates, despre o nouă pandemie: „Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a preveni milioane de decese”

Bill Gates revine cu avertismenteleapocaliptice. Considerat ani la rând a fi cel mai bogat om din lume, dar și una dintre cele mai influente persoane de pe întreaga planetă, Bill Gates a fost un nume auzit des în timpul pandemiei de coronavirus care a îngenuncheat omenirea în ultimele mai bine de 12 luni.
Într-o scrisoare publică semnată de Bill Gates și soția lui, Melinda, care a apărut în presă în urmă cu o aproximativ o săptămână, afaceristul afirmă că populația planetei ar trebui să se pregătească pentru o posibilă viitoare pandemie ca și cum ar veni un război.

„Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos! Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru, cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni. Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului. Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă: costul pandemiei COVID-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 de trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună și cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, a spus Bill Gates, potrivit celor de la Le Figaro.

„Până la următoarea pandemie, sper că vom avea ceea ce numesc platforme de mega-diagnostic, care ar putea testa până la 20% din populația globală în fiecare săptămână.”, a scris Gates, menționând anterior despre necesitatea unor teste mai eficiente, cum ar fi testele rapide la domiciliu.

Bill Gates a menționat și tratamentele terapeutice promițătoare, cum ar fi anticorpii monoclonali, care s-au dovedit a fi eficienți în reducerea riscului de deces și spitalizare în cazurile Covid. Totodată, într-o viitoare pandemie, salvarea ar putea fi și succesul vaccinurilor ARN mesager, care sunt mai versatile și pot fi fabricate mai ușor și mai rapid decât vaccinurile convenționale.

„Prevăd că vaccinurile ARNm vor deveni mai rapide de dezvoltat, mai ușor de scalat și mai stabile de stocat în următorii cinci până la zece ani. Aceasta ar fi o descoperire imensă, atât pentru pandemii viitoare, cât și pentru alte provocări globale ale sănătății.”, a spus Gates în scrisoarea anuală a fundației.

Avertismentul lui Bill Gates: Trebuie să ne pregătim pentru următoarea pandemie ca pentru război!

La începutul lunii decembrie, Gates a spus că trebuie să existe o echipă formată din 3.000 de experți în boli infecțioase, a căror sarcină să fie identificarea rapidă a unei pandemie atunci când apare.

„Gândiți-vă la acest corp ca la o echipă de foc pandemică”, a scris Gates în scrisoare. „La fel ca pompierii, aceștia sunt profesioniști complet pregătiți, care sunt gata să răspundă la potențiale crize la un moment dat. Atunci când nu răspund în mod activ la un focar, își mențin abilitățile clare lucrând la boli precum malaria și poliomielita”, a mai precizat Gates.

Totodată, Bill Gates susține că ar trebui să existe un „sistem global de alertă” la scară largă, pe care lucrătorii din domeniul sănătății să îl poată utiliza pentru a înregistra datele pacienților, pentru a identifica tendințele și schimbările pandemiei.

Pentru a rămâne pregătiți, Gates a sugerat „jocuri germinale” la nivel mondial, care sunt „simulări organizate și sofisticate ce ar permite experților să practice, să analizeze și să îmbunătățească modul în care răspundem la focarele de boală, la fel cum jocurile de război permit armatei să se pregătească pentru realitate. ”, a spus Gates.

Înainte de pandemie, Statele Unite nu aveau o experiență suficientă în prevenirea focarelor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care răspunsul țării a fost întârziat și fragmentat. Simulările ar putea ajuta la formarea și pregătirea grupurilor de experți în boli infecțioase. În final, Bill Gates a avertizat că schimbările climatice ar putea fi mai devastatoare decât pandemia Covid-19, iar asta ar trebui să ne îngrijoreze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *