mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Cîmpeanu modifică structura ANULUI ȘCOLAR! Vacanța de IARNĂ, mai LUNGĂ: “N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun!” – Stirile zilei
Cîmpeanu modifică structura ANULUI ȘCOLAR! Vacanța de IARNĂ, mai LUNGĂ: “N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun!”

Cîmpeanu modifică structura ANULUI ȘCOLAR! Vacanța de IARNĂ, mai LUNGĂ: “N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun!”

orin Cîmpeanu, ministrul Educației, ia în calcul să schimbe calendarul anului școlar, în așa fel încât elevii să nu mai aibă cursuri până aproape de Crăciun, iar vacanța de iarnă să fie mai lungă.

Totodată, Sorin Cîmpeanu își dorește încheierea semestrului I mai devreme față de acum, mai exact înainte de sărbătorile de iarnă. Ministrul Educației a început, deja, să lucreze la structura anului școlar 2021-2022.

Sunt optimist, am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: “Vacanța de iarnă, mai lungă cu o săptămână!”

Ministrul Educației explică și motivul principal pentru care dorește ca semestrul I să se încheie înainte de Crăciun și de Revelion. În opinia lui, schimbarea ar fi benefică în primul rând pentru elevi.

N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a mai adăugat el.

Structura anului școlar 2020-2021

Semestrul I (17 săptămâni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *