mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Unui medic din Vâlcea i-a PARALIZAT fața după a doua doză de vaccin! Reacție ADVERSĂ gravă – Stirile zilei
Unui medic din Vâlcea i-a PARALIZAT fața după a doua doză de vaccin! Reacție ADVERSĂ gravă

Unui medic din Vâlcea i-a PARALIZAT fața după a doua doză de vaccin! Reacție ADVERSĂ gravă

Prima reacție adversă rară înregistrată în România la vaccinul Pfizer. Ministerul Sănătății anunță că a fost înregistrată o reacție adversă rară în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Este vorba despre o paralizie temporară facială, suferită de un medic din Vâlcea.

Prima reacție adversă gravă înregistrată după vaccinarea a peste 152.000 de persoane în România

Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a informat, joi, Ministerul Sănătății cu privire la apariția acestei reacții adverse rare în cazul femeii din Vâlcea.

Ministerul Sănătății: O reacție adversă rară

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer”, a anunțat ministerul.

În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.

Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri, precizează Ministerul Sănătății.

Paralizia facială periferică acută este cuprinsă în prospectul vaccinului Pfizer, la reacții adverse rare (≤1/10000 șiPotrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, până miercuri au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer/BioNTech 620.176 persoane – 468.150 cu 1 doză și 152.026 cu 2 doze.

Din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România, au fost raportate 2.030 de reacții comune și minore, din care 482 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 1.548 de reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *