mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Alertă ! O școală a fost cuprinsă de un incendiu violent. cati elevi se aflau în clădire – Stirile zilei
Alertă ! O școală a fost cuprinsă de un incendiu violent. cati elevi se aflau în clădire

Alertă ! O școală a fost cuprinsă de un incendiu violent. cati elevi se aflau în clădire

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la o școală din localitatea Poienești, județul Vaslui. Din primele informații, șase copii se aflau în instituție în momentul izbucnirii. 

O școală din Vaslui a fost cuprinsă de un incendiu violent

Conform ISU, incendiul a izbucnit în încăperea în care se afla centrala termică a clădirii, iar la sosirea echipajelor de intervenţie incendiul cuprinsese tot acoperişul clădirii, aproximativ 100 de metri pătraţi.

O școală din Vaslui a fost cuprinsă de un incendiu violent! În şcoală erau doar şase elevi, aflaţi pe hol, pentru că tocmai sosise microbuzul şcolar, transmite News.ro.

Prefectul de Vaslui Mircea Gologan a precizat la un post de televiziune că incendiul a fost localizat şi că pompierii intervin pentru stingerea focului. Gologan a afirmat că din informaţiile pe care le deţine clădirea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, prefectul a afirmat că elevii vor învăţa online. Potrivit lui Gologan, nu sunt clădiri învecinate care să fie puse în pericol.

Câte școli din România nu au autorizație de incendiu?

În contextul redeschiderii școlilor, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi detalii despre cum se va desfășura întoarcerea elevilor la școlile fizice. Mai mult, acesta a vorbit și despre autorizațiile de incendiu pe care ar trebui să le aibă școlile, specificând că 15% din instituțiile de învățământ existente nu au asigurare în caz de incendiu.

Mai exact, Sorin Cîmpeanu a spus că din cele aproape 17.000 de școli cu personalitate juridică și structuri arondate care funcționează în 26.471 de clădiri, 15% au autorizație de securitate la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obținere a autorizației, iar aproape 50% nu necesită autorizație.

Totodată, întrebat despre cum vor merge elevii la școală în condițiile în care 35% dintre unități nu au autorizație de securitate la incendiu, Sorin Cîmpeanu a răspuns că, în urmă cu cinci ani, din poziția de premier interimar, a spus că trebuie urgentat acest proces și între timp lucrurile au “evoluat mult prea încet”. De asemenea, întrebat cine își asumă responsabilitatea pentru această situație, Sorin Cîmpeanu a spus că decizia nu este una simplă, însă sunt anumiți factori care trebuie să existe în școli

“Suntem întotdeauna puși în situația de a alege răul cel mai mic. Nu este deloc o decizie simplă. Extinctoare trebuie să existe, lipsa avizului sau autorizației de securitate la incendiu nu scuză lipsa extinctoarelor și a măsurilor de prevenire a incendiilor”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *