mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Ce pensie are „generalul“ Ilie Năstase. A arătat talonul de pensie în direct – Stirile zilei
Ce pensie are „generalul“ Ilie Năstase. A arătat talonul de pensie în direct

Ce pensie are „generalul“ Ilie Năstase. A arătat talonul de pensie în direct

Prietenul securistului Gabriel Oprea, Ilie Năstase, a dat cărțile pe față. Făcut general pentru meritele sportive, fostul tenismen a fost cel care a insistat să i se prezinte pensia.

„Există oameni indignați că Ilie Năstase ia pensie mare. Scrie acolo MaPN, noiembrie 2019, deci pe luna aceasta, general maior în rezervă, câștigă 1.445 de lei. Nu mai contează că e general, e Ilie Năstase. Este prețuit de statul român cu suma asta, e o umilință. Și se trezesc unii că ia prea mult, nu e tare rău țara asta? M-a rugat să fac această clarificare”, i-a cântat în strună „generalului de carton“ Dan Capatos.

Primul număr 1 ATP din istoria tenisului mondial și primul sportiv care a făcut un milion de dolari exclusiv de pe urma sportului alb, statut care i-a permis să fie și controversat, primește și niște bani din partea sistemului român. Astfel, cuantumul pensiei primite de Ilie Năstase, conform celor de la Antena 1, este de 1445 de lei.

De fapt, Ilie Năstase însuși a fost cel care a dezvăluit suma pe care o primește lunar, ca urmare a faptului că este general în rezervă.

Ilie Năstase, tenismenul român cu 7 titluri de Grand Slam
Ilie Năstase a câștigat șapte titluri de Grand Slam, două la simplu, trei la dublu masculin și două la dublu mixt. Titlurile la simplu le-a câștigat la US Open în 1972 și la Roland Garros în 1973, după finale în care i-a învins pe Arthur Ashe, respectiv Nikola Pilic.

La dublu, Ilie Năstase și-a adjudecat primul Grand Slam din carieră, alături de Ion Țiriac, la Roland Garros în 1970, performanță urmată de succesele de la Wimbledon din 1973 și US Open în 1975, alături de Jimmy Connors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *