mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f O noua zi libera la inceput de octombrie. Veste BUNA pentru romani – Stirile zilei
O noua zi libera la inceput de octombrie. Veste BUNA pentru romani

O noua zi libera la inceput de octombrie. Veste BUNA pentru romani

O noua zi libera la inceput de octombrie. Ziua Mondiala a Educatiei este sarbatorita in fiecare an pe 5 octombrie. Astfel, elevii, profesorii si restul anajatilor din domeniul educatiei vor avea liber marti, 5 octombrie 2021.

Incepand din anul 1994, in fiecare an pe 5 octombrie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Educatiei. Organizatia Natiunilor Unite precizeaza ca in ziua de 5 octombrie toti profesorii sa fie recrutati si remunerati in mod adecvat, pentru a fi motivati si, totodata, sa beneficieze de o formare profesionala satisfacatoare cu resurse si materiale educationale.

Anual, pe 5 octombrie este sarbatorita „Ziua profesorului si ziua mondiala a educatiei”. Potrivit sindicalistilor, in Contractul Colectiv de Munca incheiat in urma cu doi ani intre Ministerul Educatiei si partenerii sociali, ziua de 5 octombrie este nelucratoare.

„Prin prezenta, va reamintim, in vederea luarii masurilor legale ce se impun, ca ziua de 5 octombrie (Ziua Mondiala a Educatiei) este zi nelucratoare, conform dispozitiilor art. 27 alin. (4) din Contractul Colectiv de Munca Unic la nivelul Grupului de unitati al ISMB, inregistrat la Ministerul Delegat pentru Dialog Social cu nr. 881/29.11.2018”, a transmis Mihaela Stefan, Inspector Scolar General, potrivit EVZ.

De Ziua Educatiei nu se vor tine ore, insa elevii trebuie sa stie ca orele de curs vor fi inlocuite cu manifestari festive dedicate acestei zile sarbatorite la nivel mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *