mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Pandemia, GATA în două săptămâni! Anunțul făcut de MEDICUL Adrian Streinu-Cercel – Stirile zilei
Pandemia, GATA în două săptămâni! Anunțul făcut de MEDICUL Adrian Streinu-Cercel

Pandemia, GATA în două săptămâni! Anunțul făcut de MEDICUL Adrian Streinu-Cercel

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, profesorul Adrian Streinu-Cercel, aruncă informația bombă a zilei. Pandemia care face ravagii în România și în întreaga lume ar deveni istorie în doar două săptămâni. Totul ar fi posibil dacă autoritățile ar lua doar câteva măsuri extrem de esențiale.

În două săptămâni, românii ar putea uita de Coronavirus, potrivit ultimelor declarații făcute de directorul institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Adrian Streinu-Cercel a explicat ce măsuri trebuie luate ca pandemia Covid-19 să se încheie în România într-un timp atât de scurt.

Adrian Streinu Cercel, soluția ca pandemia să încheie în două săptămâni

Sunt doar trei intervenții pe care autoritățile trebuie să le facă pentru ca românii să nu mai aibă de suferit deloc din pricina pandemiei în doar două săptămâni, a explicat doctorul Adrian Streinu Cercel.

Managerul de la Matei Balș lansează și un avertisment privind dubiile care au început să apară în spațiul public privind apariția unui posibil vaccin anti-Covid.

“Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute acesre vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară”, a explicat medicul.

De asemenea, specialistul atrage atenția și asupra importanței și necesității unei testări în masă.

„Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră”.

Pentru ca România să scape de pandemia de Covid-19 în doar două săptămâni ar fi necesare trei intervenții, potrivit managerului de la Matei Balș. Acesta le-a detaliat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3.

“Prima intervenție în pandemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate. A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incidența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a explicat medicul Streinu Cercel.

Coronavirus în România, ultimul bilanț

Potrivit ultimului bilanț Covid-19 , pe teritoriul României au fost confirmate un total de 440.344 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.739 de noi cazuri de infectare.

Din numărul total de persoane infectate, 313.885 de pacienți s-au vindecat.

Până miercuri, 25 noiembrie 2020, un total de 10.541 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Până în prezent, la nivel național, au fost prelucrate 3.974.996 de teste. Din totalul lor, 35.575 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.051 la cerere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *