ULTIMA ORĂ! Un nou incendiu într-o secție de ATI! Evenimentul nefericit, tras la indigo cu cel de la Piatra Neamț. Câte victime sunt

ULTIMA ORĂ! Un nou incendiu într-o secție de ATI! Evenimentul nefericit, tras la indigo cu cel de la Piatra Neamț. Câte victime sunt

O incendiu a izbucnit la o secție ATI a unui spital din India, similar cu cel de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. În urma acestuia, cinci pacienți care aveau coronavirus au murit, iar alții au supraviețuit.

Incendiu la o secție ATI din India

Un incendiu devastator a izbucnit la o secție ATI a unei unități medicale din India. Cinci oameni infectați cu coronavirus au murit, iar alții au supraviețuit. Evenimentul este unul similar cu ceea ce s-a întâmplat la noi în țară, în urmă cu două săptămâni, la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț, informează Digi 24.

Unul dintre reprezentanții spitalului indian a declarat că incendiul a produs o explozie în secția de Terapie Intensivă. 11 pacienți se aflau la Terapie Intensivă, atunci. Restul pacienților de la celelalte saloane au fost grav răniți. Unitatea medicală este una privată și este situată în orașul Rajkot din vestul Indiei. Acolo se îngrijeau bolnavii de coronavirus.

„A avut loc un dezastru aici. Un incendiu a provocat o explozie în Unitatea de Terapie Intensivă. În prezent încercăm să identificăm modul în care a început focul. În acel moment erau 11 pacienţi internaţi la ATI”, a declarat Tejash Karmata, unul dintre reprezentanții unității medicale.

Focul a fost stins în jumătate de oră

La fața locului au sosit pompierii și mai multe ambulanțe au preluat din pacienții răniți pentru a le trata corespunzător, în urma arsurilor suferite. În jumătate de oră, focul din secția ATI a fost stins. Imaginile care au rămas în urma flăcărilor sunt similare cu cele de la secția ATI din România, a Spitalului Județean Piatra Neamț. Sau poate chiar mai dure. Paturile au fost arse complet, iar salonul arată ca după o explozie extrem de puternică.

Imagine
Imagine
Imagine

Cei cinci pacienți care și-au pierdut viața aveau vârste cuprinse între 60 și 70 ani. Nu se cunosc cu exactitate cauzele care au dus la producerea incendiului. Se ia în prim calcul un scurtcircuit. Momentan, s-a deschis o anchetă.

Tragedia din India este similară cu cea din România

În România, la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, au murit inițial zece pacienți, și ulterior, din cei șase care au supraviețuit, au murit cinci. Între timp, medicul-erou, Cătălin Denciu, care a intrat la propriu în flăcări să salveze din pacienți, se află internat în Belgia el are arsuri peste 70% din suprafața corpului. Și soția sa a reușit să ajungă la Bruxelles.

Ies detalii la iveală despre modul cumplit în care au murit bolnavii de covid, în incendiu. Fiica unui tată mărturisește că acesta a încercat să se salveze, dar nu a mai reușit, avea aparatua topită în el. Medicii l-au găsit cu mâna la cap. Cu greu l-a recunoscut printre cei morți, atunci când a fost chemată la spital, după tragedie.

Sursa : redactia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *