mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Carantină totală până pe 20 decembrie.Ce reguli vor respecta mii de romani – Stirile zilei
Carantină totală până pe 20 decembrie.Ce reguli vor respecta mii de romani

Carantină totală până pe 20 decembrie.Ce reguli vor respecta mii de romani

Se impune carantină până pe 20 decembrie în Germania. Românii stabiliți acolo sunt nevoiți să respecte în continuarea o serie de restricții. 

Se impune carantină până pe 20 decembrie în Germania

Cancelarul german, Angela Merkel, a venit cu vești proaste pentru românii care locuiesc în Germania. Aceasta a decis împreună cu liderii celor 16 landuri, prelungirea măsurilor de combatere a pandemiei noului coronavirus, astfel că se impune carantină până pe 20 decembrie.

”Numărul infectărilor rămâne la un nivel mult prea mare”, a declarat Angela Merkel.

Angela Merkel nu a exclus posibilitatea ca aceste măsuri să rămână în vigoare şi în luna ianuarie, însă precizează că restricţiile vor fi relaxate în timpul sărbătorilor de Crăciun, dar se vor respecta câteva reguli. Conform măsurilor convenite, întrunirile private vor fi limitate la cinci persoane din două familii începând cu 1 decembrie. De menționat este faptul că, copiii în vârstă de până la 14 ani sunt scutiţi de aceste prevederi restrictive.

Reuniunile cu participarea a cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii, vor fi permise de Crăciun pentru ca familiile şi prietenii să poată sărbători împreună, potrivit Agerpres.

Situația din Germania este din ce în ce mai alarmantă. Numărul cazurilor a crescut cu 18.633 şi a ajuns la un total de 961.320. Miercuri au fost raportaţi cu 5.015 mai puţini bolnavi faţă de cifra record raportată vineri, cu toate acestea, numărul morţilor a crescut cu 410, ajungând la un total de 14.771, în creştere faţă de 305 decese în urmă cu o săptămână şi doar 49 pe 2 noiembrie, când a intrat în vigoare carantina parţială. Acum, pentru a scădea numărul de infectări, se impune carantină până pe 20 decembrie.

Germania este în carantină de aproximativ o lună de zile. Autorităţile au impus pe 2 noiembrie o carantină parţială pentru a putea ţine sub control un al doilea val de COVID-19 care a afectat o mare parte din Europa. Barurile şi restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele rămân deschise.

Ce restricții se impun în România de sărbători

Raed Arafat a explicat cum vor fi organizate sărbătorile de iarnă în 2020, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus crește vertiginos. Șeful DSU susține că statul nu poate și nu nici nu va interveni în spațiul privat, dar poate veni cu sfaturi de limitare a răspândirii virusului.

Este clar că pandemie de coronavirus a schimbat multe lucruri, iar sărbătorile de iarnă nu au fost excluse. Crăciunul și Revelionul nu vor mai fi la fel anul acesta, însă se încearcă totuși să se păstreze tradițiile de până acum. Cel puțin, în România nu se impune carantină până pe 20 decembrie.

”Unii au încercat să denatureze declarațiile de la Guvern. Nu putem să intrăm în casele oamenilor și să spunem ce să facă. Asta este răspunderea lor acolo. Dacă tu vrei să sărbătorești cu încă două-trei familii, ți-ai crescut mult riscul de a te infecta, pentru că bănuiesc că nu vei sta în noaptea de Crăciun cu mască. Asta e imposibil. Așa că, modul în care îți organizezi masa de Crăciun, dacă aduci și bunicii, și alți prieteni și mai multă lume, care stau în alte zone, riscul de transmite este mai mare. Ăsta e un lucru logic.Fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume. Noi încercăm să limităm riscul de răspândire în spațiile publice, la locul de muncă, dăm sfaturi pentru spațiile private, dar acolo nu avem cum să mergem să controlăm, nici nu este normal. Acolo depinde de fiecare persoană și de cât de mult conștientizează riscul cu care se confruntă”, a precizat Raed Arafat.

Sursa: redactia.ri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *