Doi români înjunghiați în Franța după ce au fost auziți că vorbesc română: „Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”

Doi români înjunghiați în Franța după ce au fost auziți că vorbesc română: „Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”

Trei persoane, dintre care doi români, au fost atacați cu un cuțit de un bărbat cu probleme psihice, în Franța. Agresoarul le-a spus polițiștilor că i-a înjunghiat pentru că i-a auzit vorbind în română. Unul dintre conaționali se află în stare gravă, la terapie intensivă.

Agresorul a recurs la acest gest pentru că i-a auzit vorbind în română.
Sâmbătă, doi români și o altă persoană au fost atacați din senin, în timp ce se aflau pe străzile din Antony, Hauts-de-Seine, un orăşel cu peste 60.000 de locuitori situat în suburbiile sudice ale Parisului. Agresorul este un bărbat cu probleme psihice, potrivit presei din Franța, scrie Adevărul.

Bărbatul i-a înjunghiat pe cei trei, provocându-le răni grave. Unul dintre români se află acum la terapie intensivă, în stare critică. Conform presei franceze, victimele sunt: un tânăr de 19 ani şi o femeie, ambii din România, și o altă persoană de 59 de ani, care este internată în spital. Românca este cea care se afla în terapie intensivă, marţi, 15 decembrie. Identitatea ei este necunoscută.

Parchetul din Nanterre a transmis că este vorba despre o tentativă de crimă „din cauza rasei, etniei religie”, potrivit portalului BFM Paris.

Atacul a fost unul foarte violent, iar agresorul le-a dezvăluit anchetatorilor că a vrut să-i ucidă pentru că i-a auzit vorbind o altă limbă şi pentru că, potrivit acestuia, erau romi.

„Am vrut să-i omor pentru că sunt romi. Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”, le-a explicat el poliţiştilor.

Bărbatul se află deja în arest şi va fi judecat la Nanterre. Numele atacatorului nu a fost dezvăluit de autorități. Nici numele victimelor nu au fost făcute publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *