mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Ultima oră! Raed Arafat a făcut anunțul: – Stirile zilei
Ultima oră! Raed Arafat a făcut anunțul:

Ultima oră! Raed Arafat a făcut anunțul:

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că specialiștii își doresc reluarea cursurilor  ”faţă în faţă”, însă, ar trebui luată în considerare situația epidemiologică. Școlile ar putea fi redeschise în al doilea semestru, dacă totul decurge ok. 

 ‌Raed Arafat, despre deschiderea școlilor

Raed Arafat a explicat că specialiștii doresc reluarea cursurilor în format fizic și că acest lucru va fi posibil ”dacă totul este ok”

CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat, conform News.ro.

Secretarul de stat a explicat că ”dacă totul este ok, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie”.

Raed Arafat a explicat că acest lucru se va face pe baza unei analize a situației epidemiologice de la momentul respectiv.

Întrebat despre motivele pentru care s-a continuat susținerea predării online, Raed Araft a precizat că sunt luate în considerare mai multe aspecte, printre care  perioada scurtă care mai este până la vacanţă, faptul că nu s-a evaluat încă perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi faptul că elevii sunt un vector posibil de transmitere.

Precizăm că dispozițiile prevăzute la art. 38, alin. (1) din legea 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020.

În condițiile în care pandemia de Covid-19 afectează încă, după cum știm, sănătatea populației, se impune adoptarea în regim de urgență a cadrului legal care să asigure desfășurarea procesului de învățământ, astfel încât cadrele didactice și elevii să beneficieze de drepturile constituționale la învățământ și sănătate în condiții de siguranță epidemiologică, demonstrând în același timp dorința Guvernului de trecere a școlii în format clasic începând cu cel de-al II-lea semestru al anului școlar 2020-2021 sub rezerva evoluției epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *