Ultima Oră! Veste cumplită de azi vine din CHINA! Se întâmplă ACUM.Autoritățile sunt, din nou, în alertă…

Ultima Oră! Veste cumplită de azi vine din CHINA! Se întâmplă ACUM.Autoritățile sunt, din nou, în alertă…

China înregistrează peste 100 de contaminări cu noul coronavirus, 82 doar în provincia Hebei. Autoritățile au intrat în alertă.

China a înregistrat 103 contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunţat luni autorităţile sanitare, relatează Reuters.

COVID-19 face ravagii din nou în China

Comisia Naţională chineză a Sănătăţii precizează într-un comunicat că a înregistrat 85 de contaminări locale cu noul coronavirus – dintre care 82 în provincia Hebei.

Alte 18 cazuri reprezintă persoane care au venit din străinătate.

În total, 87.536 de contaminări cu noul coronavirus au fost raportate oficial în China continentală, potrivit Comisiei.

Bilanţul total al morţilor din cauza covid-19 este de 4.634. Niciun deces nu a mai fost raportat de sâmbătă.

Situația se complică în privința noilor mutații de coronavirus. După noile tulpini descoperite în Africa de Sud și Marea Britanie, care i-a pus pe jar pe oamenii de știință, acum a fost depistată o altă mutație de SARS-COV-2.

Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Japonia, informează DPA.

Cei patru pasageri au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.

Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a declarat că varianta este diferită de noile tulpini de coronavirus care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă, scrie Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *