mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment. Ce se intampla cu deschiderea scolilor dupa focarul COVID cu tulpina noua – Stirile zilei
Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment. Ce se intampla cu deschiderea scolilor dupa focarul COVID cu tulpina noua

Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment. Ce se intampla cu deschiderea scolilor dupa focarul COVID cu tulpina noua

Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment. Ce se intampla cu deschiderea scolilor dupa focarul COVID cu tulpina noua din Bucuresti

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca decizia redeschiderii scolilor din 8 februarie ramane, chiar daca la Scoala nr. 28 din sectorul 2 al Capilatei a fost depistat un focar cu noua tulpina care face ravagii in Marea Britani.

“Interesul major pentru deschiderea scolilor se pastreaza, fiind foarte atenti si prudenti, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie de specialistii DNP, MS si INSP”, a declarat Sorin Cimpeanu la Antena 3.

La scoala nr. 28 din Bucuresti, au fost descoperite 10 cazuri COVID, doua dintre acestea sunt confirmate cu tulpina noua, iar pentru celelalte urmeaza sa vina rezultatul analizelor.

“Daca se vor confirma si celelalte cazuri cu noua tulpina, specialistii din DSP si INSP vor lua decizia corecta.

Opiniile persoanlului medical sunt pro si contra deschiderii scolilor. Cu totii suntem de acord ca trebuie prudenta si atentie in luarea acestei decizii. Asta se intampla nu numai in Romania, ci in orice sistem de educatie din Europa, si pro, si contra.

DSP, MS si grupul tehnic va analiza in detaliu toate aceste evolutii si vor veni pe 2 februarie cu noutati pentru a lua o decizie in privinta deschiderii scolilor in semestrul al doilea”, a mai spus Ministrul Educatiei.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca noua tulpina de COVID-19 este una extrem de agresiva si exista riscul unui nou val de infectari, mai ales in contextul relaxarii unor masuri, incepand de luni.

In aceste conditii, Voiculescu sustine ca masurile de relaxare, inclusiv redeschiderea scolilor, sunt in pericol.

“Avand in vedere contagiozitatea ridicata a noii tulpini, indemnul nostru este pentru prudenta.

Numarul cazurilor este in crestere in foarte multe tari europene si riscul unui nou val al pandemiei este mare si pentru tara noastra. Orice masuri de relaxare, inclusiv redeschiderea scolilor, pot fi puse in pericol de cateva focare precum cel din scoala bucuresteana”, a declarat ministrul Sanatatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *