Avem rezultatul AUTOPSIEI! De ce a murit, de fapt, bebelușul botezat

Avem rezultatul AUTOPSIEI! De ce a murit, de fapt, bebelușul botezat

Necropsia în cazul bebelușului din Suceava care a murit la câteva ore după botez arată că acesta a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns o cantitate mare de lichid, au declarat surse de la IML pentru GÂNDUL.

Totodată, lichidul urmează să fie analizat pentru a se stabili cu claritate dacă lichidul respectiv este apă sau lichid matern.

Părintele Alexandru, urmărit penal pentru ucidere din culpă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul. Preotul are calitate de suspect și acuzația este de ucidere din culpă.

Facem precizarea că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este înregistrat dosarul penal care are ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect iar autopsia a fost efectuată în cursul acestei dimineţi, urmând a fi înaintat la dosarul cauzei raportul de necropsie” informează autorităţile.

Tatăl: ”Părintele l-a scos, l-a șters”

Tatăl copilului a povestit pentru Monitorul de Suceava cum a decurs slujba. Acesta a spus că bebelușul a inhalat 110 ml:

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a spus bărbatul pentru Monitorul de Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *