mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f A fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor, după întoarcerea la școală – Stirile zilei
A fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor, după întoarcerea la școală

A fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor, după întoarcerea la școală

A fost confirmat primul caz de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor, de la reluarea cursurilor în format fizic. Copilul este elev la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

A fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor, după întoarcerea la școală

Informația că elevul a fost confirmat cu COVID-19 după întoarcerea la școală a fost confirmată de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea. Inspectorul a precizat că este vorba despre un elev din învățământul primar.

“Da. Se confirmă. (…) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome”, a precizat inspectorul.

În clasa în care învață elevul sunt 28 de copii. Din cei 28, doar 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru școala online și în al doilea semestru. Elevii au mers la școală doar luni și marți. De ieri au fost nevoiți să rămână acasă și vor face ore online în următoarele două săptămâni.

La începutul săptămânii, bunica unei eleve a fost confirmată cu noul coronavirus, apoi marți a fost confirmată și eleva de clasa a II-a. Potrivit Digi24, testarea elevului nu s-ar fi făcut la școală, iar de marți eleva nu a mai venit la ore. Marți seară, părinții celorlalți copii au fost anunțați de instituția de învățământ că nu se vor mai face ore fizic începând de miercuri.

Bucureștiul se află în scenariul galben, așa că în bănci se află în acest moment doar preșcolarii, elevi din clasele 1-4, a 8-a și a 12-a. Pentru toți elevii de peste 5 ani, masca de protecție este obligatorie, iar distanța dintre ei trebuie să fie de un metru, acolo unde acest lucru este posibil.

Florin Cîțu, mesaj pentru părinți după revenirea elevilor la școală

Elevii au început școala de luni, 8 februarie, în cele trei scenarii prezentate de autorități. Florin Cîțu a transmis un mesaj părinților și profesorilor.

Fac un apel către părinți: Să fie respinsabili!. Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă”, a spus premierul.

În ceea ce privește cadrele didactice, Florin Cîțu le-a transmis că este important să se vaccineze pentru că  „este important pentru sănătatea lor și este important pentru sănătatea copiilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *