mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f De ce ne îngrășăm în zona burții: – Stirile zilei
De ce ne îngrășăm în zona burții:

De ce ne îngrășăm în zona burții:

Ce este grăsimea viscerală și de ce îți poate provoca probleme de sănătate?

Medicii vorbesc de foarte multe ori despre grăsimea viscerală, menționând cât de periculoasă este aceasta și ce probleme de sănătate grave poate provoca. Deși este un subiect intens dezbătut, puține persoane știu cu exactitate ce este grăsimea viscerală și de ce apare.

Ce este grăsimea viscerală?
Grăsimea viscerală este localizată în zona cavității abdominale și este total diferită de cea care este depozitată sub piele și care este vizibilă cu ușurință. După cum îi spune și numele, grăsimea viscerală apare în jurul organelor vitale, în special în zona ficatului, stomacului sau intestinelor, ceea ce o transformă într-un real pericol pentru sănătate. Mai mult decât atât, grăsimea viscerală se poate extinde și la nivelul arterelor, dând naștere unor afecțiuni care pot ajunge să pună viața în pericol.

Grăsimea viscerală poate crește rezistența la insulină, ceea ce favorizează apariția diabetului de tip 2. În plus, persoanele care prezintă un nivel ridicat al grăsimii viscerale au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, cancer mamar, cancer colorectal sau boala Alzheimer, potrivit healthline.com.

În cazul femeilor, o circumferință a taliei mai mare de 90 cm poate fi primul semn că există un risc mare de a dezvolta afecțiuni grave din cauza grăsimii viscerale, în timp ce pentru bărbați, problemele pot să apară atunci când circumferința taliei este mai mare de 102 cm. În aceste situații, controlul medical este foarte important pentru a monitoriza starea de sănătate a persoanelor care se confruntă cu această problemă.

Ce poți face pentru a scăpa de grăsimea viscerală?

Exercițiile fizice le sunt de mare ajutor celor care vor să scape de grăsimea viscerală. Schimbarea stilului de viață, sportul și dieta echilibrată nu duc doar la eliminarea kilogramelor în plus, ci și la pierderea grăsimii viscerale existente la nivelul organismului.

Antrenamentele cardio sau mersul pe bicicletă sunt foarte eficiente pentru a scăpa de acest tip de grăsime, specialiștii recomandând cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Pentru că stresul poate provoca o creștere a grăsimii viscerale existente în organism, mediația este un alt truc care poate rezolva această problemă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *