mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f STARE de URGENȚĂ până pe 15 aprilie! Măsurile anunțate de autorități – Stirile zilei
STARE de URGENȚĂ până pe 15 aprilie! Măsurile anunțate de autorități

STARE de URGENȚĂ până pe 15 aprilie! Măsurile anunțate de autorități

E OFICIAL! Numărul de infectări a EXPLODAT! Restricții în piețe, mijloace de transport în comun, magazine alimentare

Autoritățile din Republica Moldova au decis, în cursul zilei de luni, prelungirea stării de urgență în sănătatea publică din această țară cu două luni, până în data de 15 aprilie.

Decizia a fost luată luni de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), care a constatat că situația epidemiologică rămâne nefavorabilă pe teritoriul acestei țări, informează site-ul agenției Agerpres.

Decizia poate fi revizuită în funcție de evoluția situației.

În a şasea săptămână din 2021, comparativ cu săptămâna precedentă, numărul de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 a crescut cu 17,9%. În ultimele 14 zile, în 9 raioane a fost instituit codul portocaliu (Cahul, Căuşeni, Donduşeni, Făleşti, Rezina, Rîşcani, Soroca, Ştefan Vodă, Ungheni), iar în celelalte 29 – codul roşu de alertă.

Restricții suplimentare în Republica Moldova

Totodată, CNESP a decis instituirea unor restricții suplimentare pentru a preveni creșterea numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Una dintre decizii vizează activitatea centrelor comerciale din Republica Moldova, care va fi sistată în zilele de weekend, începând cu data de 17 februarie.

Din această zi va fi restricționată și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar marțea, joia și sâmbăta, cu excepția piețelor agricole.

De asemenea, numărul persoanelor care pot participa la evenimente festive în unitățile de alimentație publică a fost redus, de la 50 de persoane la maximum 20.

Instituția a decis că cinematografele din Republica Moldova, cluburile de noapte și discotecile rămân în continuare închise.

Numărul de pasageri, limitat în mijloacele de transport în comun

Totodată, CNESP a decis limitarea numărului de pasageri în transportul în comun feroviar și rutier, la 50% din capacitatea vehiculelor.

Se va impune și asigurarea unui spațiu de patru metri pătrați pentru fiecare vizitator în spațiile comerciale închise.

Totodată, angajaţii autorităţilor adminsitrative centrale subordonate guvernului vor continua activitatea în baza unui regim special de muncă de la 7:30 până la 16:00 şi pauză de masă de la 12.00 până la 12:30, cu ajustări ulterioare, în funcţie de situaţia epidemiologică.

Radio Chișinău informează că instituțiile de învățământ din Republica Moldova vor continua să funcționeze fără restricții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *