mgid.com, 198141, DIRECT, d4c29acad76ce94f Ministerul Educaţiei a făcut anunţul!Din păcate, şcolile SE ÎNCHID după o saptamana de functionare – Stirile zilei
Ministerul Educaţiei a făcut anunţul!Din păcate, şcolile SE ÎNCHID după o saptamana de functionare

Ministerul Educaţiei a făcut anunţul!Din păcate, şcolile SE ÎNCHID după o saptamana de functionare

Elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online începând de luni, 20 septembrie, a anunțat Ministerul Educației care a publicat azi un document cu incidențele din țară. Cea mai mare rată de infectare din țară este într-o comună din Satu Mare.

Conform documentului, 5 localități din județul Satu Mare, două din județul Cluj și câte una din Sibu, Arad, Caraș-Severin, Sălaj, Dolj, Neamț au rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare din România este în localitatea Târșolț, din județul Satu Mare (13,88), urmată de localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu (11,15) și de Cărand, din Arad (10,22).

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat pe 1 septembrie că, până la rata de infectare de 6 la mie, toate creşele, grădiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică. După depăşirea acestui prag, vor fi deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor/preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2: Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor/preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității. participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Cea mai mare rată de infectare în Capitală, vineri, 17 septembrie, este în sectorul 1 (2,57), iar cea mai mică în sectorul 3 (1,69) Sector 1 – 2,57 Sector 2 – 2,51 Sector 5 – 2,08 Sector 4 – 1,93 Sector 6 – 1,89 Sector 3 – 1,69

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *