Alexandru Rafila susține că este pentru prima dată, în 32 de ani, când Institutul Cantacuzino este în subordinea unei instituții și va încerca să ia măsuri, în calitate de Ministru al Sănătății, astfel încât acesta ”să poată să participe și la efortul legat de controlul pandemiei și la o perspectivă legată de asigurarea unei producții de vaccin”.

”O să vă dau o informație pe care nu cred că o știți. Este prima dată din 1989 când Institutul Cantacuzino este în subordinea unei instituții, adică a Ministerului Apărării, de această dată. El niciodată nu a fost în subordinea niciunui minister. El a fost tot timpul în coordonare. Deci avea un soi de autonomie și din păcate această autonomie nu a fost dublată și de o competență managerială care să îl facă funcțional.

VEZI ȘI 👉  Ma, Ioane, am facut o… – Ma, Ioane, am facut o prostie! – Ce prostie ai facut, mai Vasile? – Azi, dupa ce am facut

Eu nu am spus lucrul ăsta, să treacă în subordinea Ministerului Sănătății, nici nu este momentul acum, dar cu siguranță  se pot găsi soluții încât să poată să participe și la efortul legat de controlul pandemiei și la o perspectivă legată de asigurarea unei producții de vaccin”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Profesorul spune că ”nu se poate ca alte structuri să ia decizii și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

VEZI ȘI 👉  Trei zodii care au o vară plină de bani și noroc în dragoste. Una dintre se va lovi, însă, de probleme de sănătate

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul ”Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.

Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila.

VEZI ȘI 👉  Bancul De Joi | „Mai Ești Supărat Pe Mine?” „Supărat? M-Ai Părăsit Pentru Eugen Și, După 2 Ani, Îmi Scrii?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *