Alexandra Stan este devastată! Doliu fără precedent pentru artistă. Cântăreața este terminată

Alexandra Stan are parte de vești extrem de triste. O persoană dragi ei, care a intervenit și în scandalul cu fostul ei impresar, Marcel Prodan, s-a stins din viață. Tristul anunț a fost făcut de către fosta soție.

Alexandra Stan este devastată! Doliu fără precedent pentru artistă. Cântăreața este terminată

Călin Hanţiu, fost prim-balerin al Teatrului Fantasio și fost coregraf al Alexandrei Stan, s-a stins din viață în cursul zilei de vineri, 17 decembrie. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, a fost răpus de o boală cruntă cu care s-a luptat pentru o perioadă lungă de timp. Tristul anunț a fost făcut de către fosta sa soție, Daniela Vitcu, scrie antenastar.ro.

În perioada anilor ’80 şi ’90, Călin Hanţiu a fost unul dintre cei mai mari solişti de balet ai României. Acesta a evoluat pe marile scene ale lumii, interpretând roluri în opere complexe.

De asemenea, Călin Hanţiu a lucrat cu celebrul Oleg Danovski şi a predat arta baletului în Germania şi în Italia. A dansat până la vârsta de 50 de ani, iar apoi a fost maestru coregraf şi regizor. El a deținut o şcoală de balet şi a colaborat cu diferite instituţii de teatru şi operă din ţară şi din străinătate.

A fost director artistic al Teatrului de Balet „Oleg Danovski”

În anul 2000 a devenit Director artistic al Teatrului de Balet „Oleg Danovski” (2000-2004), apoi Director al Companiei de balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (2004-2007), după ce a profesat timp de 3 ani maestru de balet la Opera din Novi Sad, Serbia şi ca profesor pentru o scurtă perioadă la Institutul Pedagogic de Coregrafie din Belgrad.

De asemenea, acesta a montat coregrafii de succes în străinătate şi acasă, cu precădere miniaturi, dar şi spectacole integrale: Rapsodia albastră, Spărgătorul de nuci, La Fille mal gardée, Scufiţa roşie, Cenuşăreasa… Ca pedagog (licenţiat în Artele spectacolului la Universitatea „Ovidius”) a susţinut cursuri de dans clasic pentru copii pe lângă teatrul constănţean (2010-2015) şi la Danubiu Balet Călăraşi (din 2014), înfiinţat la iniţiativa lui, potrivit balletmagazine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.