Este o practică obişnuită să oferi cadouri unui cuplu care urmează să se căsătorească. Să dăruiţi un lucru despre care credeţi că îi va ajuta în noua viaţă nu este deloc ieşit din comun, chiar dacă este ceva simbolic, dar care ar putea valora mai mult decât orice comoară.

Mulţi îşi amintesc de ziua nunţii şi poate de faptul că nu toate cadourile primite au fost desfăcute imediat. De aceea povestea lui Kathy şi a lui Brandon Gunn are ceva în comun cu acest lucru. Kathy şi Brandon erau căsătoriţi de 9 ani şi cu toate acestea încă mai aveau de deschis un ultim cadou de la nuntă.

Cadoul a venit sub forma unei cutii albe care a stat depozitată pe un raft din dulapul lor. Mătuşa Alison le-a dat instrucţiuni precise, menţionând pe un plic ataşat cadoului: „Nu îl deschideţi până la prima ceartă”…

Când mătuşa Alison a oferit cadoul tinerilor căsătoriţi, aceştia au fost de acord să îi respecte dorinţa şi că se vor abţine să îl deschidă.

Este lesne de înţeles că cei doi au avut mici certuri şi supărări ocazionale de-a lungul anilor, aşa cum se întâmplă în orice cuplu, dar au refuzat în mod repetat să deschidă cadoul dintr-un alt motiv decât cel specificat de mătuşă.

VEZI ȘI 👉  Am aflat cine este iubitul Andreei Mantea! Lucrează tot în televiziune și, de curând, a cerut-o de soție

Într-o postare publicată de către Kathy, ea a explicat motivul păstrării cadoului sigilat: „Evident, au existat o mulţime de neînţelegeri, discuţii şi uşi trântite în cei 9 ani. Au existat chiar şi câteva cazuri în care amândoi am considerat să renunţăm… dar tot nu am deschis cutia.

„Cred, sincer, că amândoi am evitat să o deschidem, pentru că ar fi simbolizat eşecul nostru. Pentru noi, ar fi însemnat că nu aveam ce trebuie pentru a face căsnicia să funcţioneze – şi amândoi suntem prea ambiţioşi şi hotărâţi pentru asta. Deci, ne-a forţat să reevaluăm situaţiile.

Chiar era momentul să deschidem cutia? Dacă aceasta nu este era cea mai gravă ceartă? Ce s-ar întâmpla dacă ne vom certa mai rău şi noi deschideam deja cutia? După cum ar spune unchiul meu Bill: ‘Nimic nu este atât de rău, încât să nu devină şi mai rău.’”

Apoi, într-o noapte, totul a luat o turnură neaşteptată. Kathy şi Brandon şi-au dus cei doi copii la culcare şi au decis să se relaxeze la un pahar de vin. Au început o conversaţie cu privire la o viitoare nuntă la care erau invitaţi în Kalamazoo, locul unde s-au cunoscut şi ulterior au urmat colegiul.

VEZI ȘI 👉  Ți-o amintești pe Mirela Baniaș de la Insula Iubirii? Concurenta a ajuns de nerecunoscut

În mijlocul discuţiei, au început să dezbată idei cu privire la ceea ce ar putea cumpăra pentru viitorii însurăţei. Atunci Kathy şi-a adus aminte de propria lor nuntă şi despre cadoul care i-a impresionat pe ei cel mai mult.

„Cel mai amuzant lucru? Darul cu cea mai mare însemnătate se află încă în dulap… nedeschis”, a spus Kathy.

Cadoul rămăsese într-un dulap timp de nouă ani şi trei locuinţe schimbate, perechea fiind prea speriată să-l deschidă şi aşteptând, probabil, o viitoare ocazie când vor avea cea mai mare nevoie.

În acea seară însă, în timp ce vorbeau despre viitoarea nuntă a prietenilor lor, ei au decis că este momentul să deschidă cutia.

Înăuntru erau două bilete scrise de mână – unul adresat lui Barndon şi altul pentru Kathy – precum şi nişte bani.

“Du-te să iei o pizza, creveţi sau ceva ce vă place la amândoi”, era scris pe biletul adresat lui Kathy, în timp ce pe cel al lui Brandon scria: “Du-te să cumperi flori şi o sticlă de vin”.

VEZI ȘI 👉  Ce avere URIAȘĂ are Vladimir Putin? Liderul de la Kremlin se laudă cu bolizi de lux, palate, yacht-uri de milioane și sume cu multe zerouri! 

Cutia mai conţinea şi o vază din cristal, două pahare de vin tot din cristal, săpun de baie, loţiune şi sare de baie, toate menite să-i ajute pe Kathy şi Brandon să depăşească orice dispută sau problemă cu care s-ar fi confruntat.

Nu obiectele au fost cele care au impresionat-o atât de mult pe Kathy, ci mesajul puternic care se afla în interior.

„De-a lungul timpului, am presupus că ceea ce se află în interiorul acestei cutii este cheia pentru a salva o căsnicie – un truc bătrânesc – necunoscut nouă, începătorilor”, a explicat Kathy. „La urma urmei, mătuşa şi unchiul meu au o căsnicie de aproape o jumătate de secol. Deci, am crezut că acea cutie ne va salva şi pe ‘noi’ şi într-un fel chiar a făcut-o.”

Cutia, fiind o opţiune tentantă, mereu prezentă, a servit pentru a oferi tinerilor căsătoriţi răbdare, înţelegere şi îngăduinţă, atunci când ar fi putut să-şi îndrepte atenţia către ea cu prima ocazie.

În cele din urmă, nu au fost nevoiţi să deschidă cutia atunci când au fost nefericiţi, ci mai degrabă atunci când căsnicia lor a fost mai puternică.

Ce poveste minunată şi ce cadou genial din partea mătuşii Alison!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *