Situația provocată de Rusia este din ce în ce mai dificilă. Armata inamică atacă Ucraina în cele mai importante zone și pericolul este din ce în ce mai mare. Autoritățile vecine anunță că Rusia invadează Ucraina și spre Cernobîl și a fost declanșată o alertă nucleară.

Pericol la centrala de la Cernobîl

Toată lumea este în alertă în Ucraina, granițele sunt pline de oameni care fug din țară de frica războiului și au avut loc deja peste 200 de atacuri din partea trupelor ruse. Anton Gerashchenko, consilier al ministerului de Interne din Ucraina, a anunțat că Rusia invadează teritoriul și spre Cernobîl.

„Invadatorii de pe teritoriul Belarusului s-au mutat în Zona AES Chornobyl. Dacă după lovirea artileriei ocupanților, o colecție de arme nucleare va fi trasă, atunci o băutură radioactivă poate lovi teritoriul Ucrainei, Belarusului și țării UE!”, a spus Anton Gerashchenko.

Oficialul a atras atenția asupra faptului că situația poate deveni tragică dacă va avea loc un atac la nivelul centralei nucleare, având în vedere că acolo se află o mulțime de deșeuri nucleare și alte substanțe ușor inflamabile. Un posibil atac armat în această zonă ar putea declanșa cu adevărat o tragedie.

VEZI ȘI 👉  ,,Am făcut atac cerebral, am paralizat, mi-au spus că nu voi mai merge niciodată și soțul cu care trăisem 14 ani m-a părăsit după 5 zile.” Acum crede că paralizia e cel mai bun lucru care i s-a întâmplat. Ce a făcut după divorț e un caz unic

De asemenea, o avertizare de raid aerian a fost emisă la Kiev de către autoritățile locale. Oficialii le cer oamenilor să se adăpostească, să apeleze la adăposturile speciale organizat de autorități și să nu iasă din case, pentru că pericolul este unul foarte mare.

”O amenințare aeriană a fost declarată la Kiev! Cerem tuturor să meargă de urgenţă către adăposturile protecţiei civile”, a informat, joi, Administraţia de Stat a Kievului.

Conform celor mai recente informații, armata ucraineană a reușit să doboare mai multe elicoptere și avioane ale rușilor, dar a și pierdut zeci de militari. Recent, un avion cu 14 militari s-a prăbușit în apropiere de Kiev, iar 5 dintre ei au fost declarați decedați după intervenția echipajelor de salvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *