Războiul dintre Rusia și Ucraina este din ce în ce mai grav, în plină desfășurare în acest moment. Este o situație delicată care se pare că afectează semnificativ și țările vecine. Conform ultimelor informații, se înregistrează o creștere radicală a nivelului de radiații la Cernobîl.

Teroare în România

Situația provocată de atacul Rusiei este din ce în ce mai dificilă și se pare că și România este afectată în mod direct. Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară a informat că există o cantitate semnificativă de radiații peste limită, în urma atacului de la ruși.

„Datele sistemului automat de monitorizare a radiațiilor din zona de excludere, care sunt disponibile online, indică faptul că nivelurile de control ale dozei de radiații gamma (puncte roșii) au fost depășite cu o cantitate semnificativă”, se arată în raport.

Rușii au ocupat încă de ieri zona de la Cernobîl și toată lumea se teme de un posibil atac direct la centrală. Având în vedere că este o zonă periculoasă, riscul este extrem de ridicat, mai ales în ceea ce privește radiațiile care pot provoca o catastrofă totală.

VEZI ȘI 👉  Pepe arunca bomba, la mai bine de 10 ani de la divortul de Oana Zavoranu: Nu am mai povestit asta niciodata

Conform specialiștilor, reactorul 4 al centralei este acoperit de un sarcofag, iar în zonă se află și un depozit de deșeuri radioactive. Un atac al rușilor ar putea provoca o situație extrem de gravă, iar sursele aflate la fața locului susțin că acolo se află deja mai multe trupe rusești care urmăresc să cucerească teritoriul.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTULIZARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *