Breaking News: Negocierile între Rusia și Ucraina s-au încheiat

Agenția de presă TASS a transmis că discuțiile dintre delagațiile desemnate de Rusia și Ucraina au loc astăzi.

Cu toate acestea, sursele agenției ruse nu au dezvăluit locația, notează News.ro.

Delegația din Ucraina a ajuns, potrivit presei, la negocierile din Belarus.

UPDATE: Negocierile între Rusia și Ucraina s-au încheiat

Negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană s-au încheiat luni, după aproximativ patru ore de discuții. Ucraina a cerut încetarea focului și retragerea trupelor ruse.

UPDATE: Kremlinul refuză să spună ce vrea la negocieri, Kievul cere un armistiţiu ”imedat” şi o retragere a trupelor ruse din Ucraina; întâlnirea are loc într-o reşedinţă a lui Lukaşenko de lângă Cernobîl

Kremlinul refuză să-şi dezvăluie poziţia înaintea negocierilor cu Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov,

în timp ce Kievul cere un armistiţiu ”imedat” şi o retragere a trupelor ruse, potrivit preşedinţiei ucrainene, relatează AFP.

”Nu voi anunţa poziţiile pe care le avem, etc. Negocierile trebuie să aibă loc în tăcere”, a declarat el în conferinţa sa de presă zilnică.

”Să lăsăm negociatorii să se instaleze”, a subliniat el.

UPDATE: Mesajul ministrului de Externe al Belarusului, Vladimir Makei

„Dragi prieteni, preşedintele Belarusului mi-a cerut să vă urez bun venit şi să vă punem tot ce este necesar la dispoziţie pentru discuţiile dumneavoastră, aşa cum am convenit cu preşedintele Zelenski şi cu preşedintele Putin.Vă puteţi simţiţi complet în siguranţă aici. Aceasta este datoria noastră sfântă”, a spus ministrul de Externe din Belarus.

„Preşedintele Lukaşenko speră sincer că, în timpul discuţiilor de astăzi, va fi posibil să se găsească soluţii la toate întrebările acestei crize. Întreg poporul bielorus se roagă pentru asta. Orice propuneri, în ceea ce priveşte organizarea întâlnirii de astăzi, vor fi luate în considerare şi îndeplinite în mod absolut. Aşteptăm cu nerăbdare rezultatele”, a mai adăugat el în fața celor două delegații.

UPDATE: Discuțiile dintre cele două delegații au început în Belarus
Negocierile dintre delegațiile Ucrainei și Rusiei au început cu puțin timp înainte de ora 13:00. Anterior, președinția Ucrainei a cerut „încetarea imediată a focului şi retragerea trupelor ruse”, potrivit unui comunicat.

UPDATE: Delegația ucraineană a ajuns la negocieri
Delegația ucraineană a ajuns în zona de negocieri de la granița Ucrainei cu Belarus pentru a discuta cu delegația din partea Rusiei, a anunțat în această dimineață președinția ucraineană.

Din delegația Ucrainei fac parte: ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Mykhailo Podoliak, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe ale Ucrainei, Mykola Tochytskyi.

UPDATE: Delegația Rusiei este pregătită de negocieri
Consilierul prezidenţial rus, Vladimir Medinsky, conducător al delegației de la Kremlin, a anunţat că echipa sa este „pregătită pentru negocieri imediat după sosirea părţii ucrainene.

Agenţia de ştiri de stat rusă RIA-Novosti l-a citat pe Medinsky spunând că logistica din partea delegaţiei ucrainene a fost „foarte dificilă”, iar ora de sosire a fost amânată de mai multe ori.

Delegațiile celor două țări se vor întâlni lângă râul Pripyat, la graniţa dintre Belarus şi Ucraina. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, i-a transmis liderului ucrainean Zelenski că totul se va desfășura în condiții de siguranță.

UPDATE: Ce a spus ministrul de Externe de la Minsk?
„În Belarus, totul este pregătit pentru a găzdui negocierile Rusia-Ucraina. Aşteptăm sosirea delegaţiilor”, este postarea de pe contul de Twitter al Ministerului de Externe de la Minsk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *