Războiul continuă în Ucraina și situația este din ce în ce mai gravă. Deși au avut loc negocieri, s-au purtat numeroase discuții în sensul încheierii luptei, se pare că trupele rusești nu au de gând să renunțe prea curând. Zelenski face apel la statele care îl susțin, pentru ca acestea să înăsprească sancțiunile asupra inamicilor.

Se cumpără în continuare petrol şi gaze ruseşti

Unele state, precum Marea Britanie sau SUA, au decis să rupă multe legături cu Rusia, printre care și achiziția de petrol și gaze rusești. Se pare, însă, că unele state încă mai colaborează cu inamicul Ucrainei, lucru ce îi dă și mai multă putere acestuia în război.

Volodimir Zelenski a criticat aspru sancțiunile occidentale impuse Rusiei, susținând ferm că „dacă ar fi fost suficiente sancțiuni, invazia s-ar fi oprit.” Președintele le este recunoscător companiilor care au plecat de pe piața rusă în semn de respect și ajutor pentru Ucraina, dar susține că încă mai sunt giganți care nu fac apel la moralitate și aleg banii, continuând să alimenteze puterea Rusiei.

VEZI ȘI 👉  Se schimbă banii. De când se face trecerea la euro şi se renunţă la moneda naţională

„Dacă ar fi fost suficiente sancțiuni, invazia s-ar fi oprit. Petrolul și produsele petroliere rusești sunt încă cumpărate. Corporațiile occidentale rămân încă pe piața rusă sub masca diferitelor scuze. Da, există companii morale care au plecat și le suntem recunoscători pentru asta.

Dar există giganți ai afacerilor care încă aleg bani. Toată lumea trebuie să fie morală. Și să întărească sancțiunile împotriva Rusiei pentru această invazie neprovocată și brutală, care amintește de cele mai grave vremuri ale celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat președintele.

Președintele Zelenski susține că trebuie înăsprite sancțiunile occidentale. În caz contrar, consideră că armata rusă se va extinde spre alte țări europene, precum Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Georgia și Republica Moldova.

VEZI ȘI 👉  Românii nu vor mai avea voie să folosească sobele cu lemne. Va fi total interzis să ai sobă în casă

Zelenski: Putin vrea să distrugă întreaga Europă

Zelenski avertizează că Putin are în plan să distrugă toată Europa și nu se va opri până nu își va atinge scopul. Astfel, președintele ucrainean consideră că toate companiile de marfă trebuie să înceteze să trimită și să primească mărfuri din și către Rusia.

În plus, trebuie luate măsuri și în ceea ce privește gazele și petrolul, precum și închiderea porturilor mondiale pentru orice navă rusească. Conducătorul Ucrainei se teme de faptul că Rusia va ataca și alte state și războiul se va extinde, motiv pentru care face apel la umanitate și moralitate și cere marilor companii să ia măsuri.

„Putin vrea să distrugă Europă, la fel ca Ucraina. Ascultaţi doar ce spun propagandiştii ruşi. Ei predică şi în biserici despre cucerirea altor state. Moldova, Georgia, statele baltice. Sunt sigur că şi Polonia este ameninţată. De fapt, întregul continent este în pericol atât timp cât Rusia poate ataca o altă ţară”, a afirmat Zelenski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *