China intră din nou în lockdown. Un oraș de 9 milioane de locuitori a fost deja închis 

China intră din nou în lockdown. Orașul chinez Changchun a intrat în lockdown, iar 9 milioane de oameni au fost plasați în carantină. China se confruntă cu cea mai accentuată recrudescență a COVID-19 din ultimii doi ani. Un singur membru al unei familii este autorizat să iasă, o dată la două zile, au anunțat autoritățile locale.

China intră din nou în lockdown. Un oraș de 9 milioane de locuitori a fost deja închis

Cei nouă milioane de locuitori din orașul chinez Changchun, din nord-estul Chinei,au intrat în lockdown, după ce au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. Autoritățile locale au anunțat că un singur al membru al unei familii este autorizat să iasă, o dată la două zile. China, țara unde virusul a fost depistat în 2019, a reușit să tină sub control pandemia începând cu primavara lui 2020, adoptând măsuri de carantinare stricte care au afectat orașe întregi.Țara a reușit să stopeze contagierea, înregistrând un bilanț oficial de puțin peste 100.000 de cazuri, dintre care 4.636 mortale, într-un interval de doi ani. China a raportat vineri alte 397 de cazuri la nivel național, dintre care 98 în provincia Jilin, care înconjoară Changchun, un centru al industriei auto a țării. În întreg orașul, numărul cazurilor a depășit 1.1000 de la apariția ultimului focar la sfârșitul săptămânii trecute. Din numărul total de infectări, autorităţile au recenzat 158 de cazuri importate şi 814 de cazuri asimptomatice, care fac obiectul unui bilanţ separat.

Strategia Covid Zero a ajutat la menținerea celei de-a doua economii a lumii în mare parte pentru funcțională pentru o mare parte din pandemie. Acum pare să cedeze, deoarece OMICRON, care este mai transmisibil, se strecoară pe lângă tot sistemyl riguros de izolare. China a ridicat în timp record o serie de spitale temporare în Wuhan în 2020, iar unele au fost construite în doar 10 zile și folosite apoi pentru a trata pacienții cu forme moderate și grave. Politica țării este în continuare de a izola toate cazurile de COVID, indiferent de gravitate, pentru a limita răspândirea ulterioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.