Ambasadorul Rusiei în Bosnia și Herțegovina a făcut declarații cu privire la posibilitatea ca această țară să aibă în intenție aderarea la alianța NATO.

Oficialul a transmis că dreptul de a decide îi aparține în totalitate, dar a avut grijă să lanseze un avertisment.

Ce se întâmplă dacă Bosnia și Herțegovina aderă la NATO’

Igor Kalbukhov, care ocupă funcția de ambasador al Rusiei în Bosnia și Herțegovina a anunțat că țara pe care o reprezintă

își păstrează dreptul de a răspunde în conformitate cu interesele sale, dacă Bosnia și Herțegovina aderă la NATO.

El a precizat că aceasta din urmă are dreptul de a decide, dar că răspunsul Rusiei este cu totul altă chestiune. Oficialul rus a arătat că exemplul Ucraina spune clar ce așteptări are Rusia.

VEZI ȘI 👉  Liviu Dragnea a dezvăluit cine conduce, de fapt, România!

Dacă decide (n.r. – Bosnia și Herțegovina) să fie membră a oricărei alianțe, aceasta este o chestiune internă. Răspunsul nostru este o altă chestiune. Exemplul Ucraina arată ce așteptări avem. Dacă există vreo amenințare, vom reacționa, a declarat Kalabukhov, potrivit hr.n1info.com, care citează FTV.

Pe de altă parte, ambasadorul Rusiei în Bosnia și Herțegovina nu crede că aderarea acestei țări la NATO este realizabilă, precizând că Occidentul reprezintă o amenințate la adresa securității Bosniei și Herțegovinei.

Oficial rus: Nu suntem în război. Este o operațiune militară specială
Igor Kalbukhov a ținut să sublinieze că Rusia nu este în război cu Ucraina, și că ceea ce se întâmplă acum se numește operațiune militară specială. Același lucru l-a spus și Vladimir Putin, în repetate rânduri, precizând că totul se desfășoară conform planului.

VEZI ȘI 👉  Fructul care reface ficatul și contribuie la scăderea colesterolului și glicemiei – Cel mai bun mod bun de a-l introduce în alimentație

Într-o intervenție la un concert aniversar, liderul de la Kremlin a explicat ce se întâmplă în Ucraina și care este, de fapt, scopul acestei operațiuni pe care armata sa o desfășoară acolo.

Salvarea oamenilor de această suferință, de acest genocid, este principalul motiv al operațiunii militare pe care am lansat-o în Donbas și în Ucraina. Acesta este tocmai scopul, a spus liderul de la Kremlin.

Au trecut aproape patru săptămâni de când Putin a anunțat în zorii zilei de 24 februarie că începe operațiunea militară în Ucraina. De atunci, armata rusă a înaintat spre Kiev, cucerind mai multe orașe, însă niciun oraș-cheie, conform anunțului făcut vineri, 18 martie, de către președintele Ucrainei.

VEZI ȘI 👉  Camelia Patrascanu, horoscop pana la final de Aprilie 2023. Urmeaza o perioada fabuloasa. Vin bani neasteptati pentru acesti nativi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *