Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii a denunțat crime de război majore în Ucraina, ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în Bucha, chiar lângă Kiev. El a spus că țările responsabile trebuie să se unească pentru a-i face pe cei vinovați de aceste acte să răspundă.

Președintele SUA denunță crime de război în Ucraina

Joe Biden a făcut noi declarații despre războiul din Ucraina, la o conferință sindicală la Washington, unde a spus că ceea ce s-a întâmplat în localitatea Bucha reprezintă crimă de război majore, și a promis că va înăbuși pentru următorii ani dezvoltarea economică a Federației Ruse.

Nu sunt nimic mai puţin decât crime de război majore. Țările responsabile trebuie să se unească pentru a-i face pe cei vinovați de aceste acte să răspundă, a declarat preşedintele SUA.

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat “crimele comise de forțele armate rusești” în suburbia Bucha din Kiev, vorbind și el tot despre crime de război. La rândul său, președintele Ucrainei a spus că ceea ce s-a întâmplat în orașul Bucha este un genocid și a invitat-o pe Angela Merkel să se deplaseze la fața locului, împreună cu fostul președinte al Franței, pentru a-și face o imagine despre politica lor față de Rusia.

VEZI ȘI 👉  Diana Şoşoacă se vede ca un candidat favorit pentru funcția de președinte. “Următorii trei la un loc nu mă pot ajunge!”

Pe de altă parte, Rusia neagă orice responsabilitate și dorește să convoace luni o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu acuzațiile de crime de război din Bucha. Anunțul a fost făcut de către reprezentantul Rusiei la ONU, Dmitri Polanski, pe platforma Telegram.

Reacția lui Vladimir Putin despre crimele din Bucha

Liderul de la Kremlin a avut prima intervenție după ceea ce s-a întâmplat în suburbia Kievului, orașul Bucha. Vladimir Putin a denunțat relatările despre crimele contra civililor din Bucha drept o ”provocare grosolană şi cinică” a autorităților ucrainene. Acesta a avut o convorbire telefonică cu Viktor Orban, premierul Ungariei. Reacția lui Putin a provocat un val de indignare la nivel internațional, determinând UE, SUA și Marea Britanie să impună noi sancțiuni Federației Ruse.

VEZI ȘI 👉  Românii care lucrează în străinătate riscă amenzi usturătoare dacă nu fac asta! Ce spune hotărârea de Guvern

Lideri din întreaga lume au spus despre Putin că este un criminal de război și că în orașul ucrainian Bucha a fost un genocid.

În acest context, SUA au trimis noi ajutoare armatei ucrainiene. Este vorba despre 100 de drone switchblade, mici și portabile, numite și drone kamikaze, care poartă focoase și detonează la impact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *