Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins din viata una dintre cele mai iubite fete bisericesti

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Una dintre cele mai iubite starete din Romania, proinstareta Manastirii Pasarea, stavrofora Lucia Dumbrava a decedat.

Stareta a condus manastirea Pasarea in perioada cuprinsa intre anii 1966-2007.

S-a stins din viata stavrofora Lucia Dumbrava
Potrivit Parintelui Timotei Prahoveanu, aceasta e stareta cu cea mai lunga perioada de slujire.

„In istoria de peste 200 de ani a Manastirii Pasarea, Stavrofora Lucia Dumbrava ramane

stareta cu cea mai lunga perioada de slujire in aceasta ascultare”, a declarat Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul pentru Trinitas TV.

In afara realizarilor sale in cadrul manastirii, stareta Lucia Dumbrava a mai participat si la alte numeroase intruniri internationale, alaturi de starete de la

manastirile Agapia, Varatec, Dealul, dar si altele. Acolo, Lucia Dumbrava a sustinut referate despre viata monahala, dar si despre specificul acesteia in Biserica Ortodoxa Romana.

„Activitatea de stareta a Manastirii Pasarea a insemnat numeroase realizari, atat la

cele doua biserici ale manastirii, biserica mare si biserica din cimitir, infiintarea muzeului, a unor ateliere, reparatia caselor monahale cu sprijinul Patriarhiei, cu

implicarea personala a Patriarhului Justinian Marina, dar si infiintarea, in 1995, a seminarului monahal de la Manastirea Pasarea, devenit ulterior Seminarul Teologic Ortodox «Sf. Filofteea»”, a mai precizat Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Cand va fi inmormantata
In timpul perioadei cand a fost stareta a manastirii Pasarea, lacasul de cult a fost vizitat de multi patriarhi din intreaga lume.

Lucia Dumbrava ajunsese la varsta de 90 de ani pe data de 14 aprilie 2020, dar iata ca la doi ani distanta viata s-a oprit pentru ea. Stareta a avut parte de o copilarie

grea, fiind nascuta la Silistra, al treilea copil din cei sase. Mama ei decedase atunci cand Lucia Dumbrava avea varsta de opt ani.

Funerariile de inmormantare ale staretei Lucia Dumbrava vor avea loc marti incepand cu ora 12:00.

SURSA noutati.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *