Sorin Oprescu a fost eliberat din arest! Este nevoit să plătească 5.000 de euro cauțiune

Decizie favorabilă în cazul lui Sorin Oprescu! Magistrații eleni au hotărât să-l

elibereze din arest pe fostul edil până la următorul termen de judecată.

El va fi nevoit, însă, să plătească o cauțiune de 5.000 de euro pentru a putea ieși din arestul preventiv.

Sorin Oprescu este liber. Trebuie să se prezinte la Poliție de două ori pe lună

Judecătorii eleni au ajuns la concluzia că Sorin Oprescu poate fi eliberat din arestul preventiv până la termenul unei noi ședințe. Acesta va fi nevoit să plătească o

cauțiune de 5.000 de euro pentru a ieși din arest și, apoi, să se prezinte la Poliție de două ori pe lună, mai precis pe data de 5 și pe data 16, pentru control judiciar.

La cea mai recentă ședință, judecătorii au audiat mai mulți martori, de la experți în

drept internațional și drept românesc până la un profesor de drept de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, un avocat și un fost judecător al Curții Constituționale din România.

Partenera de viață a lui Sorin Oprescu: „Condițiile din pușcărie sunt inumane”
Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, a mărturisit din fața instanței din Atena că acesta ar fi în pericol de moarte în cazul în care va fi extrădat în România.

„Sunt partenera lui de viață de 12 ani. Locuim împreună de 12 ani. Veneam în fiecare weekend la el, de când este aici. Locuiește în Grecia de anul trecut de când a ieșit la pensie. Locuiește permanent aici. De mult și-a dorit când iese la pensie să vina în Grecia.

Când a terminat activitățile în București să aibă un venit asigurat pe lună, s-a mutat aici. Eu veneam în fiecare lună și toate concediile le petreceam aici.

Nu ne-am căsătorit pentru că nu consider că un act este necesar pentru a arăta cuiva că îl iubești. Este un om de o loialitate, devotament, apreciere față de oameni.

Este profesor universitar, medic chirurg care a salvat mii de vieți, niciodată nu a avut nicio reclamație din partea unui pacient în 50 de ani de activitate. Nicio reclamație de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *