Este zi de doliu în lumea artistică din România. Un nume uriaș s-a stins din viață,
Lumea artistică din România este din nou în doliu! Renumitul pictor Iacob Lazăr s-a stins din viață, ieri, la vârsta de 91 de ani. Nimeni nu s-a așteptat la o veste atât de cruntă în ceea ce îl privește pe cel care a bucurat întreaga lume.
Lumea artistică din România este în doliu, asta după ce pictorul Iacob Lazăr s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Potrivit familiei acestuia, pictorul renumit va fi înmormântat mâine, 28 iunie 2022, la Mănăstirea Cernica.
Cariera pictorului Iacob Lazăr
Cunoscutul și renumitul pictor s-a născut la Trifeşti-Roman, judeţul Neamţ, în anul 1931. În anul 1956 a absolvit secţia de Artă Monumentală a Institutul „Nicolae Grigorescu” din Capitală. A lucrat în tinerețe ca ilustrator de carte pseudonimul de Ion Ion.
I-a avut ca dascăli în facultate pe Alexandru Steriadi, Gheorghe Labin, George Lowendal și Ștefan Constantinescu, dar adevăratul său magistru a devenit pe parcurs și a rămas Alexandru Ciucurencu, de a cărui pictură era fascinat. De la el a primit învățătura post-universitară, care as-a tradus în a sa creație mai evident la începutul carierei și din ce în ce mai puțin pe parcurs, dar care a fost un puternic punct de reper profesional și moral pentru pictor, într-un mod permanent.
VEZI ȘI 👉  Cele mai importante puncte din palmă. Scapi de durere în câteva momente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *