O ROMÂNCĂ STABILITĂ ÎN ANGLIA A MURIT DUPĂ CE A NĂSCUT PRIN CEZARIANĂ. FAMILIA GABRIELEI A DAT ÎN JUDECATĂ MATERNITATEA

Gabriela Pintilie, o româncă de 36 de ani din Marea Britanei, a murit la scurt timp după ce a dat naștere unei fetițe prin cezariană, la un spital din regiunea Essex. Iată ce a declarat medicul ginecolog care s-a ocupat de operația femeii. Bărbatul a făcut mărturii șocante.

Femeia de origine română urma să nască al doilea copil prin cezariană pe 28 februarie 2019. Gabriela a ajuns, însă, la maternitatea spitalului universitar Basildon din Essex cu trei zile mai devreme după ce i s-a rupt apa.

Medicii au încercat, fără succes, să îi inducă nașterea pentru ca în seara următoare să îi facă operația de cezariană. Astfel că, pe 26 februarie, Gabriela Pintilie a născut o fetiță sănătoasă.

Românca a pierdut prea mult sânge și a murit

Imediat după ce a dat naștere, românca a început să piardă sânge și a fost dusă de urgență în sala de operație. Gabriela Pintilie a suferit o hemoragie puternică, iar șapte ore mai târziu a murit.

Medicul ginecolog care a operat-o pe Gabriela a fost chemat în instanță să depună mărturie în calitate de specialist. Malcolm Griffiths a explicat că, la jumătate de oră de la naștere, Gabriela a pierdut 600 de mililitri de sânge, o cantitate normală în cazul unei cezariene. Mai mult, o jumătate de oră mai târziu, românca a mai pierdut doi litri de sânge.

Se pare că echipa medicală a cerut sânge și coagulante. Gabrielei i-au fost administrate două unități din grupa universală 0 de sânge și alte șase unități din grupa sa de sânge. Mai grav este că medicii nu i-au administrat româncei deloc coagulante.

”Personalul medical din sala de operație nu știa că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela nu a primit toată cantitatea de sânge și nici coagulante”, a explicat în instanță medicul ginecolog Malcolm Griffiths, scrie Essex Live.

Din raportul departamentului de transfuzii reiese că medicii au avut la dispoziție opt unități cu sânge, însă două dintre acestea nu au fost folosite și returnate ulterior.

”O eroare de comunicare” i-a produs moartea româncei

Atunci când a fost întrebat cum de a fost posibilă această confuzie, medicul ginecolog a confirmat că a fost vorba despre o eroare în comunicare.

Decizia a se renunța la nașterea indusă a fost luată de medici după mai multe ore de tergiversări pe motiv că maternitatea era supraaglomerată, iar medicii interveneau la un caz la care apăruseră complicații.

Familia româncei a dat în judecată maternitatea, iar procesul s-a desfășurat la tribunalul din Chelmsford.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *