Numele artistului Dan Ciotoi este strâns legat de al formației „Generic”,

cu care a avut un succes răsunător în România anilor ’80-’90.

Începuturile formației sunt mai timpurii, prin 1983-1984, iar primul album, „Rază de soare” (1987),

s-a vândut în peste 700 de mii de exemplare. Treptat, apoi, popularitatea formației lui Dan Ciotoi a scăzut, iar Generic s-a destrămat în 2000.

Formația Generic a avut un succes răsunător în anii de dinainte și după Revoluția din 1989. De asemenea, ea mai are și acum destul de mulți fani, deoarece multe din melodii au rămas în vogă și sunt solicitate la petreceri. Însă dincolo de spectacole și de succesul artistic cunoscut de Dan Ciotoi, el nu a cunoscut doar bucurii în viață. Chiar dacă acesta așa lăsa să se înțeleagă atunci când urca pe scenă, liderul formației Generic a trecut prin multe cumpene și nu i-a fost deloc ușor.

VEZI ȘI 👉  Evaluare Națională 2022. Iată subiectele de la Limba și literatura română

Succesul și decăderea lui Dan Ciotoi de la „Generic”

„Generic” este o formație românească de muzică balcanică de restaurant cu valențe grecești, fondată de solistul și chitaristul Dan Ciotoi. Formația a fost una dintre cele mai de succes grupuri de muzică balcanică din România anilor ’80-’90, alături de Azur și Odeon. C ele mai importante șlagăre ale grupului sunt „S-a rupt lanțul de iubire” și „Banii n-aduc fericirea”. Totuși, succesul de pe scenă i-a adus și probleme artistului care s-a lăsat dus de val și a călcat strâmb în căsnicie.

La un moment dat, Dan Ciotoi a avut o aventură și a ales să plece de acasă, iar soția a cerut divorțul după 30 de ani de căsnicie. Într-un interviu, artistul a povestit că atunci au început toate problemele lui. Mai întâi a fost divorțul, apoi a suferit o depresie, urmată de un accident rutier. Dan Ciotoi nu s-a ferit să spună că a fost la un pas de a-și pune capăt zilelor. Atât de copleșit se simțea de toate problemele din viața lui.

VEZI ȘI 👉  Vii la mine la nuntă?

„Eram la limită de a-mi lua zilele. Dacă mai dura o lună, da. Simţi că nu mai are rost să mai trăieşti, nu ai pentru ce. Am avut un prieten care mi-a spus că e foarte grav şi m-am dus la psiholog”, povestea liderul formației Generic într-un interviu.

Soția înșelată i-a mai dat o șansă lui Dan Ciotoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *