Anul acesta am avut parte de o mulțime de scumpiri și se pare că nici 2022 nu va fi mai blând din acest punct de vedere. Se pare că, din noul an,  benzina și motorina se vor scumpi, în condițiile în care prețul lor este deja unul extrem de mare în acest moment.

Se scumpesc motorina și benzina

Anul 2021 a fost un an al scumpirilor. Românii au fost nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru cumpărături, pentru facturi sau pentru alimentarea mașinilor și se pare că asta nu e tot. De la 1 ianuarie 2022 urmează un nou val de măriri, mai ales în cazul prețului carburantului.

VEZI ȘI 👉  Tânăra Mămică A Născut O Fetiță Frumoasă, Sănătoasă Și Rară! Așa Ceva Se Întâmplă O Dată La 50 De Milioane De Nașteri

Autoritățile anunță că șoferii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și alimenta mașinile, în condițiile în care prețul era de aproape și de șapte lei în luna octombrie. Prețul pentru motorină și benzină era de aproximativ 4,7 lei anul trecut, la începutul pandemiei, dar prețul a explodat pe parcurs.

Ca urmare a actualizării nivelului accizelor cu creșterea prețurilor de consum comunicată de Institutul Național de Statistică (INS), se pare că benzina se va scumpi cu 1,3%, de la 1 ianuarie 2022, deși prețul ei în acest moment depășește 6 lei pe litru, iar în urmă cu doar o lună era chiar 7 lei.

VEZI ȘI 👉  Primul soț al Ronei Hartner refuză să-și susțină fiica, la înmormântarea artistei? Ce bărbat celebru în lume vine, însă, în România, la funeralii

Cât ajunge să coste un litru de carburant

Autoritățile au anunțat până acum că, pentru benzina fără plumb, nivelul accizei crește cu 65,59 lei (3,55%), de la 1.827,13 lei pentru 1.000 de litri de benzină la 1.892,72 lei. Nici motorina nu rămâne pe loc, pentru că la prețul acesteia se vor mai adăuga încă 7 de bani încă din prima zi a noului an.

„Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”, se arată în Codul Fiscal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *