Pe măsură ce cerințele pentru doza booster cresc, Anthony Fauci vine cu un anunț așteptat privind vaccinarea completă. Omicron și-a făcut drum în SUA și în alte 40 de țări în doar două săptămâni, ceea ce îi îngrijorează pe experți.Aproape 20 de state din America au detectat deja cazuri cu noua variantă a coronavirusului, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).  Această ultimă variantă COVID are o serie de mutații neobservate la varianta Delta, așa că experții se tem că Omicron va evita răspunsul imun dat de vaccinuri, scrie Bestlifeonline.

Persoanele vaccinate sunt cele mai protejate împotriva virusului, dar chiar și acești indivizi ar putea avea nevoie de măsuri de precauție suplimentare pe fondul noii variante. Problema dozei booster pentru toată lumea continuă să fie analiazată.

Va fi o chestiune de ”când și nu de dacă” privind vaccinarea cu a treia doză

Cel puțin așa a sugerat expertul american în boli infecțioase Anthony Fauci. Acesta a declarat recent că, probabil, definiția oficială a termenului „complet vaccinat” se va schimba în cele din urmă pentru a include doza booster, în special ca urmare a apariției Omicron Potrivit expertului în boli infecțioase, „va fi o chestiune de când și nu de dacă” privind vaccinarea cu a treia doză.

VEZI ȘI 👉  Ce s-a aflat despre look-ul Ginei Pistol de aseară, din finala „Chefi la cuțite”. Ea a spus!

Dar Fauci crede că este puțin probabil ca definiția să fie modificată în viitorul imediat. „În acest moment, nu văd că asta se va schimba mâine sau săptămâna viitoare”, a spus el. „Fie că se schimbă sau nu în mod oficial definiția, cred că va fi acest lucru va fi luat în considerare”, susține expertul american.

S-ar putea să nu fie suficientă pentru a proteja împotriva infecției

Comentariile lui Fauci vin în momentul în care au fost lansate noi date despre modul în care vaccinul Pfizer protejează împotriva Omicron. Zilele trecute, Pfizer și BioNTech au dezvăluit că experimentele de laborator care au testat eficacitatea vaccinului lor față de cea mai recentă variantă au descoperit că probele de sânge prelevate de la pacienții care au primit doar două doze au arătat o scădere de 25 de ori a anticorpilor.

VEZI ȘI 👉  Ce Trebuie Să Facă Șoferii Cu Mașini Mai Vechi De Opt Ani. Autoritățile Nu Mai Dau Înapoi

Pfizer susține că această scădere „s-ar putea să nu fie suficientă pentru a proteja împotriva infecției” cauzate de Omicron.

Mostrele prelevate de la pacienți la o lună după ce au primit a treia doză de vaccin Pfizer au indicat un răspuns de anticorpi care a fost similar ca forță cu nivelurile înregistrate de variantele anterioare ale Covid, după primele două doze, potrivit The New York Times.

Sfatul lui Fauci: faceți a treia doză

”Nu cred că cineva poate susține că protecția optimă va fi cu o a treia doză”, a spus Fauci. „Dar eu, ca expert în sănătate publică, spun doar atât: „Faceți a treia doză. Uitați de definiție. Vreau doar să văd că oamenii sunt protejați în mod optim. Și asta înseamnă fără îndoială obținerea booster-ului”, a declarat Fauci.

VEZI ȘI 👉  Atenție gospodine! Nu mai folosiți acest ingredient în ciorbă! Este foarte toxic

CDC nu se gândește să schimbe definiția

De altfel, nici CDC nu a dat vreun indiciu că are în vedere actualizarea definiției pentru vaccinarea completă împotriva COVID. Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că agenția „nu examinează schimbarea definiției” prea curând.

„Definiția vaccinării complete nu s-a schimbat”, a spus Walensky la 30 noiembrie. „Îi încurajăm pe cei care sunt eligibili pentru o doză booster, la șase luni după primele două doze de vaccin ARNm, să facă o a treia. Dar nu schimbăm definiția”, a precizat ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *