Ministrul Muncii a anunțat că sprijinul pentru pensionari pe perioada de iarnă este susţinut de coaliţia de guvernare. Totodată, Marius Budăi a explicat că ordonanţa care reglementează această măsură intră marţi în procesul de avizare.

„2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”

Declarația lui Marius Budăi a fost făcută luni, 13 decembrie, la finalul şedinţei de coaliţiei de guvernare.

„Am fost prezent la şedinţa coaliţiei pentru a susţine practic ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ şi anume acel sprijin pe care pensionarii, toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură care este dată pentru a-i sprijini pe cei mai nevoiaşi dintre părinţii şi bunicii noştri”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, acesta a explicat că nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să nu încaseze ca venituri, cumulat pensie plus sprijin, suma de 2.200 de lei.

„Deci sprijinul va creşte de la 1.600 de lei până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu valoare de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei. Deci, 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei. Asta va însemna ca mâine dimineaţă, deja am ordonanţa scrisă, va intra în cadrul Ministerului Muncii, pe avizare internă. Mâine mi s-a promis de către ministrul Finanţelor că voi avea şi avizul Ministerului Finanţelor. Trebuie să discut şi cu domnul Cătălin Predoiu, astfel încât şi avizul Ministerului Justiţiei să iasă cât mai repede”, a completat ministrul Muncii.

Impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei

Conform acestuia, impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei şi va fi asigurat din bugetul de stat.„Imediat, în zilele următoare, noi trebuie să intrăm cu tipărirea mandatelor poştale. Acele mandate vor conţine majorarea valorii punctului de pensie, majorarea pensiei minime şi vor conţine o căsuţă suplimentară, din luna ianuarie, cu acest sprijin”, a mai spus Marius Budai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *