Anul 2023 ar putea fi unul fără vară. Este avertismentul unuia dintre cei mai cunoscuți meteorologi din Italia.

Guido Guidi, unul dintre cei mai cunoscuți meteorologi din Italia, spune că vremea ar putea rămâne instabilă dincolo de jumătatea lunii iulie.

El susţine că am sărit peste primăvară având în vedere că într-o mare parte a Europei am avut parte de luni neobişnuit de reci şi ploioase, chiar precipitaţii ce au depăşit recorduri istorice în Italia.

Concret, am intrat în prima lună de vară, iar temperaturile au rămas sub nivelurile normale, precipitațiile abundente continuă, cu tendința de a deveni și mai abundente în perioada următoare.

VEZI ȘI 👉  Bancul zilei: Blonda şi aurolacul. O să râzi cu lacrimi

Concluzia este că am putea ajunge la mijlocul lunii august fără ca vreun val de căldură să afecteze țările mediteraneene și în special Italia, Grecia și Balcanii.

Ultimul an fără vară a fost în urmă cu aproximativ 200 de ani, iar în 2023 ar putea să se repete acest scenariu.

“Probabilitatea ca acest scenariu să se repete și anul acesta este foarte mică, pentru că am avut acum un secol acel an fără vară, dar atunci a fost un an după erupția vulcanică care a provocat efecte globale.

În anul acesta, suntem după o erupție, dar una a unui vulcan submarin care a injectat în atmosfera înaltă mai ales apă.

VEZI ȘI 👉  Felicitări, dragă, am auzit că te-ai măritat. Cum e ?– Foarte frumos! în fiecare seară ne plimbăm prin parc, luăm o barcă şi mergem până în mijlocul lacului…– Vai, ce romantic! Şi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *