Premierul României, Nicolae Ciucă a anunțat care sunt proiectele ce vor fi aprobate în ședința de Guvern. Este vorba despre un set de măsuri sociale care vizează populația țării. Beneficiarii vor fi în special copiii, pensionarii, precum li persoanele cu dizabilități.

Nicolae Ciucă: aprobăm un pachet de măsuri sociale

În contextul valului de creșteri ale prețurilor, guvernanții sunt pe cale să aprobe un proiect ce vine în ajutorarea unor categorii de români. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în cursul zilei de miercuri, în ședința de Guvern, va fi aprobat un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, al pensionarilor și al persoanelor cu dizabilități. Este vorba despre alocațiile pentru copii, despre indemnizația socială pentru pensionari, majorarea punctului de pensie, precum și acordarea unei indemnizații suplimentare (a 13-1 indemnizație) pentru persoanele cu dizabilități. Iată anunțul premierului Ciucă:

Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem de asemenea creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei, începând cu anul 2022, a declarat premierul înainte de ședința de Guvern.

În 2022, alocația pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, și până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități.

VEZI ȘI 👉  Suntem invadati de branza care nu a vazut laptele. Din ce se fac produsele lactate din comert.

Conform celor stabilite în programul de guvernare, alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, și va fi acordată și după această vârstă pentru cei care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea lor.

Indemnizație suplimentară pentru persoanele cu dizabilități

Guvernanții și-au propus să vină în sprijinul persoanele cu dizabilități din România și să le acorde acestora o indemnizație suplimentară, numită generic: a 13-1 indemnizație care va fi acordată indiferent de venitul celor care fac parte din această categorie specială.

Este foarte important de reținut că indemnizația compensatorie va fi acordată de către statul român o singură dată, respectiv în luna ianuarie 2022.

VEZI ȘI 👉  Alertă la Constanța: Un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar. Elicopterul trimis în căutare a dispărut şi el 

Tot în luna ianuarie 2022, pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor din partea statului (suma de 1000 de lei) astfel încât niciun pensionar nu va avea în prima lună din an pensia mai mică de 2.200 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *