Usturoiul este una dintre plantele cele mai ușor de cultivat acasă. De fapt, usturoiul pare să se regenereze și să se înmulțească aproape „magic”, și din această cauză astăzi îți vom explica cum să cultivi usturoi fără pământ, în apă.

De câte ori am avut un cățel de usturoi vechi care a început să formeze un nou mugure? Urmează cu atenție următoarele instrucțiuni pentru a învăța cum să cultivi usturoi în apă.

Alege căței de usturoi care au început deja să formeze muguri. Selectează cei mai sănătoși căței și asigură-te că nu sunt putreziți sau nu au alte defecte.

Pune cățeii de usturoi într-un borcan sau o conservă. Capătul cu mugurele trebuie să fie îndreptat în sus.

VEZI ȘI 👉  Tanti Lenuța a devenit celebră după ce a apărut în clipurile lui Mircea Bravo. Câți bani câștigă simpatica bunicuță

Toarnă apă călduță în borcan până acoperă cățeii de usturoi pe jumătate. Ai grijă să nu scufunzi complet mugurii, altfel vor putrezi.

Plasează borcanul sau vasul pe pervazul unei ferestre timp de 4-7 zile. Asigură-te că primește lumina soarelui.

Schimbă apa dacă devine prea întunecată. Pentru asta, scoate cățeii de usturoi cu mâinile curate, golește borcanul, reintrodu cățeii și adaugă apă proaspătă.

Cultivă mugurii de usturoi până când ajung la o înălțime de aproximativ 7 cm sau mai mare. Poți utiliza mugurii de usturoi pentru a găti sau a condimenta felurile de mâncare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *