Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca a semnat ordonantele cu privire la majorarea alocatiilor pentru copii si la majorarea pensiilor. Potrivit oficialului, cele doua acte normative au plecat deja catre ministere.

„Vreau sa va informez ca am semnat doua ordonante extrem de importante. Prima ordonanta am semnat-o impreuna cu ministrul Gabriela Firea si se refera la majorarea alocatiilor de stat pentru copii, asa cum a fost prevazuta in programul de guvernare si negociata. Ordonanta a plecat de la Ministerul Muncii catre ministerele avizatoare si atunci cand va primi avizul va fi promovata in sedinta de Guvern. A doua ordonanta extrem de importanta se refera la majorarea pensiilor parintilor si bunicilor nostri, si anume pensia minima se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorata de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei”, a declarat Marius Budai la sediul central al PSD.
Ministrul Muncii a mentionat ca cele doua acte normative au fost negociate de PSD in cadrul coalitiei.

VEZI ȘI 👉  Fiica Lui Dan Diaconescu, „Patroană” De Televiziune La Doar 16 Ani. Ce Planuri Are Adolescenta

„Este o suma pe care am gandit-o in programul de guvernare sa o acordam o singura data, in luna ianuarie, astfel incat cetatenii romani si cei cu pensii mai mici sa fie protejati in fata acestui val de scumpiri. In momentul in care se va lua decizia pentru forma finala in coalitie o sa anuntam public si va fi regasita intr-un act normativ”, a mai spus ministrul.
Marius Budai, despre salariu minim.

„Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, va informez ca am discutat cu premierul si am discutat si in coalitie, voi convoca un Consiliu National Tripartit pentru o prima intalnire cu noul Guvern, pentru ca ne dorim si imi doresc foarte mult ca dialogul social sa fie intr-adevar dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, si ma refer la patronate si la sindicate, sa fie intr-adevar un dialog”, a mentionat ministrul Muncii

VEZI ȘI 👉  Trei femei, una logodita, una casatorita si o amanta stateau de vorba despre relatiile lor

„Marti am avut o deplasare la Craiova, unde am avut o intalnire cu industria ospitalitatii. Deja am convocat Inspectia Muncii la minister sa lucram asupra unor masuri pe care dumnealor le-au cerut. I-am informat si au fost bucurosi sa afle ca avem un proiect prin care sa acordam voucherele de vacanta si pe anul 2022”, a mai spus Marius Budai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *